Emekli olan evli ve 4 çocuk babası Baki Dursun, geçen yıl elektrik borcunu ödeyemeyince 4.5 ay hapis cezasına çarptırılarak cezaevine girdi. Baki Dursun, Ereğli Kapalı Cezaevi´nde yatarken, ´Silahla tehdit´ suçundan ceza alan Şaban Y. ve hırsızlıktan mahkum olan Mehmet G. ile tanıştı.

Cezasını tamamladıktan sonra cezaevinden çıkan Baki Dursun´u, bir süre sonra tahliye olan cezaevi arkadaşları Şaban Y. ve Mehmet G., geçen yıl 26 Eylül´de evinde ziyaret etti. Baki Dursun, fındık alım satımı yaptıklarını söyleyen Şaban Y. ve Mehmet G.´ye fındık satarken, karşılığında 100 TL´lik banknotlar halinde 1900 lira aldı.

Kredi borcunu ödemek için bankaya giden Baki Dursun, paranın sahte olduğunu öğrenince şoke oldu. Banka görevlileri durumu polise bildirirken, gözaltına alınan Baki Dursun, dolandırıldığını söyleyerek yaşadıklarını anlattı.

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Baki Dursun ile 71 gün sonra yakalanarak serbest bırakılan Şaban Y. ve firarda olan Mehmet G. hakkında, ´Parada sahtecilik´ suçundan dava açıldı. Zonguldak 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde bugün görülen 2´nci duruşmada Baki Dursun hazır bulunurken, ilk duruşmada haklarında yakalama kararı çıkarılan diğer iki sanık katılmadı. Duruşmada, dolandırıldığını ileri süren Baki Dursun, şunları kaydetti:

"Cezaevinden çıktıktan sonra beni buldular, yanıma geldiler. Köyde çay içtik. Sonra fındık topladıklarını söyleyip benden fındık istediler. Ben de fındığı verdim. Karşılığında bin 900 lira para aldım. Bankaya kredi borcumu ödemeye gidince paraların sahte olduğunu söylediler. Ben şoke oldum."

Mahkeme, üzerine atılı suçu işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil olmadığı gerekçesiyle Baki Dursun´un beraatine karar verirken, diğer 2 sanığın yakalanması için emniyet güçlerine yazı yazılması kararlaştırıldı. Mahkeme Başkanı Hakim Huriye Gülen, Baki Dursun´a beraat ettiğini söylerken, "Bundan sonra paralarına dikkat et" diyerek uyarıda bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi