Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Zonguldak Şube Başkanı Necdet Özkan, Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında beraberinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü ile birlikte Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti.
Necdet Özkan yaptığı konuşmada uyuşturucu kullanım yaşının 11’e kadar düştüğünü, okullara yönelik projeler yapılması gerektiğini, bu konularda da destek istediğini belirterek, “Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü nedeniyle bizlerde Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği olarak, Yeşilay’dan ve emniyetten aldığımız bilgilere göre, 11 yaşına inen uyuşturucu kullanımı, demek ki bir sıkıntı var. Aileleri ve çocuklarımızı hakikaten bilgilendirmenin zamanı geçmiştir. Bunlar bu işin mazagin tarafına bakıp, şaşasına bakıp bu tarafa meyledebiliyorlar. Bunların bu işte zararlarını, neler getirebileceğini, ailesiyle birlikte gençlerimize anlatmak hem derneğin hem devletin görevi olduğunu zannediyorum. Bizim devlet açısından hiçbir beklentimiz yok. Milli eğitim, doktorlar, üniversitemiz, hastanelerimiz yeteri kadar derneğimize sahip çıkıyor. Bu konular için sizden yardım isteyeceğiz” dedi.
Vali Erol Ayyıldız ise, “Valilik olarak her türlü desteği vereceğiz uyuşturucu ile mücadele toplumun olmazsa olmazı, yani sağlıklı nesil istiyorsak, mutlaka kötü alışkanlık ve huylardan uzak kalmalıyız. Bunların başı da alkol ve uyuşturucu, dolayısıyla bunlarla mücadele edersek sağlıklı bir toplum, sağlıklı bir nesil yetiştirebiliriz. Sizin gibi derneklerin vasıtasıyla bu mücadelenin devam etmesi lazım, Bu mücadeleden başarıyla çıkmak zorundayız” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi