MHP Zonguldak il Başkan adayı Hamdi Ayan, Kdz. Ereğli’de düzenlenen bir toplantıya katılarak MHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı adayı Talat Şeker için delegelerden destek istedi. MHP Alaplı, Devrek, Çaycuma, Gökçebey ilçe başkanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Ayan partinin 6 yıl Zonguldak Merkez ilçe Başkanlığını yaptığını belirterek, “ 2009 yılında Kdz. Ereğli İlçe Başkanı İlkay Özdemir benim bir iftar davetimi ret etmişti. 11 aydan beri yaşadığım bu süreç içinde Ereğli’ye bu noktada gelmek istemedim. Çünkü benim siyaseten bir kırgınlığım var. Eminim bunu o istemedi ama birileri ondan bunu böyle istemiş olabilir. Bugün aday olmadığı duyumunu aldık. Kendisine verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. İlçe başkanlarımız bir süreç tayin ettiler kendi aralarında. MHP’yi Zonguldak’ta nasıl büyütürüz ve bu başarısızlığa nasıl bir nokta koyarız diye bir istişare yaptılar. Bunun sonucunda adaylara ilişkin bir çalışma yürüttüler. Bunun sonucu bana il başkanı adayı olmam konusunda bir görev tevdi ettiler. Yıllarını bu harekete vermiş bir insan olarak ilçe teşkilatlarımızın vermiş olduğu bir kararın karşısında durmamız mümkün değildi” dedi.
MHP Kdz. Ereğli ilçe Başkan adayı Mehmet Özkanca ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ayan, ” Kdz. Ereğli’de yaşanacak olan kongre öncesi kendisini yakından tanıdığım Talat Şeker bizimle birlikte olmak için görüşme yaptık. Kendisi 15-16 yaşından beri bu hareketin içinde, kendisini siz yetiştirip, büyütüp bu noktalara getirdiniz. Bugün geldi önümüze koydunuz. Talat olarak yarışmıyor, sizin adınıza yarışıyor. Ben Zonguldak’ta Hamdi Ayan olarak müdahil değilim. Ben Dışarıda kalmış ülkücü hareketi temsil eden bir arkadaşınızım. Arkadaşımızı ben önce sizlere emanet ediyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Karşısında daha önceden tanıdığım Mehmet Özkanca arkadaşımız var. Bizim yaşadığımız süreçten haberi yoktu da yola çıktı diye düşünüyorum. Şahsına, samimiyetine güvenerek çağrıda bulunmak istiyorum. Sen abisin, abiler kardeşleriyle yarışmaz. Kardeşlerinin yanında olur. Sen MHP ilçe başkanlığı yaptın, bu onuru yaşadın. Gel bu mücadelede Talat kardeşinin yanında ol. Gel Zonguldak’ta benim yanımda ol” diye konuştu.
MHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Adayı Talat Şeker de, 19 Şubat 2012 tarihinde yapılacak kongre öncesi büyükleri ve partililerini ile yaptığı istişare sonucu bu noktaya gelindiğini belirterek, “30 Haziran 2012 sonrası büyük Ereğli, büyük MHP’yi kurmak için bir araya geldik” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi