MHP Kdz. Ereğli ilçe Başkan adayı Mehmet Özkanca, 30 Haziran 2012 Cumartesi günü yapılacak olan kongre ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kdz. Ereğli’de parti içindeki birlik beraberliği sağlamak ve dargınlıkları önlemek adına genel merkezden kendisine görev verildiğini belirten Özkanca, ”Kdz. Ereğli’de 30 Haziran 2012 tarihinde yapılacak olan kongremiz vatanımıza, milletimize ve ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun, bizim kongremiz kurultayımızdır. Bu kurultayımız bizim kültürümüzü yansıtır, kurultayımız bizim düğünümüzdür bayramımızdır. Türk’ün töresinde kurultaylar çok önemlidir. Bu kurultaylarda birlik ve beraberlik ve insanların birbirlerine hoşgörü ile bakmasını sağlar. Bizim töremizde dargınlıklar ve küskünlükler yoktur. MHP dargınlığı ve küskünlüğü kesinlikle barındırmaz. MHP Genel Merkezi´mizin bana gösterdiği ilgili teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. Ereğli’deki birlik ve beraberliği sağlamak ve dargınlıkları önlemek adına bana bu görevi sundular. Bende genel merkezden gelen teveccüh ile bu görevi sizin huzurunuzda kabul ettiğimi beyan ediyorum. Allah nasip ederse 30 Haziran 2012 tarihinde yapılacak olan kongre öncesinde MHP İlçe Başkanlığı´na aday olduğumu açıklamış bulunuyorum. Allah utandırmasın hepimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
MHP olarak Ereğli’nin içinde bulunduğu sıkıntıların çözümüne yönelik projeler üretmek için çalışacaklarını belirten Özkanca,”Ereğli’mizde maalesef ekonominin zor şartlarda olduğu ve siyasetinde çok gerildiği ve hatta gerilerden gittiği, iş adamlarımızın Ereğli’de mağdur olduğu, tersanelerin kapanma noktasına geldiği, bazı tersanelerin kapandığı, esnafın ve saç tüccarlarının zor günler geçirdiği bu dönemde MHP’de bir kan değişikliğine ihtiyaç duyulduğu görüşü ile beraber ilçe yönetimine teşekkür ediyorum. Ereğli’de birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. Sadece MHP’de değil, diğer siyasi partilerle ve kitle örgütleri ile beraber Ereğli’de proje bazında ileriye dönük yatırımlar yapmamız lazım, Ereğli’de TSO’nun da dahi proje üretemediği, siyasi partilerin sessiz kaldığı ve halkımızın işsizlik oranının çok yüksek olduğu ve ekonomik boyutların daha da daraldığı şu ortamda biz MHP olarak geçmişte olduğu gibi projelerimizle beraber Ereğli’de daha iyi noktalara geleceğimize inanıyorum. Daha öncede yapmış olduğumuz görevlerde birçok çalışmalara ve projelere imza attık. Diğer siyasi partiler ve kitle örgütleri ile beraber 1995-2002 yılları arasında Ereğli’de yapmış olduğumuz hizmetlerle bu beraberliği sağlamıştık göreve geldiğimde aynı şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
MHP olarak sürpriz adaylarla belediye ve belde seçimlerine gireceklerini belirten Özkanca, şunları söyledi: “MHP önümüzdeki belediye, belde ilçe belediye başkanlığı konusunda proje bazında çalışmalarda aktif bir şekilde gereken neyse yapacaktır. Sürpriz adaylarımız var. Kdz. Ereğli’de, beldelerde sürpriz adaylarımız var. Bunu da ilerleyen zamanlarda basın yoluyla kamuoyu ile paylaşacağız. Ereğli’mizde bana verilen birlik ve beraberlik yürüyüşünde bütün arkadaşlarımla görüştüm. Eski başkanlarımız ve delegelerimiz genel merkezin vermiş olduğu direktif doğrultusunda bizde senin yanındayız ve senin duygu ve düşünceleri destekliyoruz diye görüşlerini beyan ettiler”
MHP il başkanlığı seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özkanca, sözlerini şöyle tamamladı: “Zonguldak’ta da yapılacak olan seçimde hangi aday kazanırsa kazansın il başkanımızdır. Bizim için bu konuda hiçbir sıkıntı yoktur”Zonguldak’ta ciddi bir şekilde partimize bir teveccüh var. Şu anda il başkanlığına 5 adayımız var. Kendisi Ereğli’de Talat Şeker’den destek almak amacıyla burada açıklamalarda bulunmuşlardır. Bu demokrasinin bir gereğidir. Bizim Talat Şeker lehine çekilmemiz söz konusu değildir. biz adayız biz genel merkezin adayıyız. Partimizde küslük yoktur ama bir dağılmaz söz konusu, dargınlıklar ve kırgınlılar var. Biz bunları ortadan kaldırmak istiyoruz. Biz Talat Şeker arkadaşımıza da aynısını söyledik. Gel bu listeyi birlikte hazırlayalım, sende listenin hangi yerinde olmak istersen orada ol dedik. Ama olmadı, kendisinin yolu açık olsun diyorum.”
Editör: Pusula Gazetesi