Zonguldak&[#]8217;taki Ticaret ve Sanayi Odalarının ortaklaşa açtığı stantta Zonguldak ürünleri tanıtıldı. Antalya&[#]8217;da düzenlenen Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı&[#]8217;nda Zonguldak&[#]8217;ta faaliyet gösteren Ticaret ve Sanayi Odaları Zonguldak&[#]8217;a özgü ürünleri tanıtmak amacıyla ortaklaşa Zonguldak standı açtılar. Zonguldak TSO, Çaycuma TSO, Devrek TSO, Ereğli TSO ve Alaplı TSO&[#]8217;nun temsilcileri üyelerinin ürünlerini bu stantta sergileyerek ziyaretçilere Zonguldak ve ürünler hakkında bilgi verdiler. 21-24 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen fuarda her ilin kendilerine özgü ürünlerinin tanıtımının yapıldığı bu fuarla ürünlerin şehirlerle birlikte markalaşması amaçlanıyor.

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile BAGEV&[#]8217;in desteği ve Forum Fuarcılık A.Ş. organizasyonuyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı&[#]8217;nın resmi açılış törenine, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın&[#]8217;ın yanı sıra çok sayıda ziyaretçi katıldı.

Türkiye&[#]8217;nin dört bir yanındaki yöresel ürünlerin vitrine çıktığı fuarda TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, yöresel ürünlerden para kazanabilmek için mutlaka coğrafi tescilinin yapılması gerektiğini vurguladı. Hisarcıklıoğlu, &[#]8220;Önümüzdeki sene bu fuarı uluslararası hale getireceğiz. Artık yöresel ürünlerimiz yurt dışına çıkacak. Burada tescil almaya başvurmamış ürün sergilenmemeli. Tüm ürünlerin tescillenmesi şart&[#]8230; Yerli malı yurdun malı dönemi bitti. Yerli malı bütün dünyanın malı olacak&[#]8221; dedi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler, fuar alanındaki stantları gezerek, bilgi aldılar.

Çaycuma TSO&[#]8217;yu temsilen Genel Sekreter Alper Püren&[#]8217;in katıldığı fuarda Çaycuma&[#]8217;ya ait ürünlerin tanıtıldığı Zonguldak standının büyük ilgi gördü. Açılışın yoğun bir katılımla gerçekleştiğini özellikle hafta sonu ziyaretçi akını yaşandığını belirten Alper Püren; &[#]8220;Türkiye&[#]8217;nin her yerinden, yörelerinin adıyla anılan ve geldikleri yerlerin bir nevi markası olarak anılan ağılıkla gıda ürünlerinin yer aldığı bu fuarda Çaycumalı üreticilerimizin de ürünlerinin sergilenmesi bizim açımızdan oldukça önemlidir. Zonguldak&[#]8217;taki tüm Ticaret ve Sanayi Odaları olarak değerli arkadaşlarımızla ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu katılımla ilimizin tanıtımını en güzel şekilde yaptık&[#]8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi