Son iki yılda, Ereğli&[#]8217;nin sınırlarını genişletme ve kenti Subaşı istikametinde büyütmede önemli mesafeler alan Ereğli Belediyesi, bilindiği gibi çok sayıda köyün halk oylaması ile belediye sınırlarına geçmesiyle yüzölçümünü büyütmüştü.

Aralarında Göktepe&[#]8217;nin de bulunduğu bu yeni mahallelerde altyapı çalışmalarına hız veren ve mahalleleri kent yaşamına adapte edebilmek için önemli projeleri hayata sokan Ereğli Belediyesi, kanalizasyon, su ve yol konusunda gösterdiği hassas çalışmalarla, süre kaybı yaşanmadan temel belediyecilik hizmetlerine başlamıştı. Bu kapsamda Göktepe&[#]8217;yi baştan aşağıya yenileyen belediye, yaz mevsimi genelinde yapılacak asfalt çalışmaları programında mahallenin yollarını da yaparak buradaki ilk çalışmalarını tamamlamış olacak.

Halk oylaması ile belediye sınırlarına katılan Göktepe Mahallesi sakinleri de, çok kısa sayılabilecek bir zaman dilimi içinde mahallelerinde yapılan çalışmalar için teşekkür etmek amacıyla Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ı makamında ziyaret ettiler. Dün gerçekleştirilen ziyarette, Mahalle Muhtarı İsmail Yılmaz&[#]8217;ın yanı sıra çok sayıda vatandaş da hazır bulundu.

Başkanlık makamında misafir edilen Göktepeliler adına Başkan Posbıyık&[#]8217;a çiçek takdim eden Muhtar İsmail Yılmaz, belediye sınırlarına dahil olduktan kısa zaman sonra mahallelerinde yapılan altyapı çalışmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Yılmaz ziyarette yaptığı konuşmada; &[#]8220;Biz halk olarak mahalle olmaya karar verdikten sonra, bu kararımızdan pişmanlık duyacağımızı iddia edenler de olmuştu. O zamanlar bizi eleştiren insanlar bugün Göktepe&[#]8217;ye hayranlıkla bakıyorlar ve mahallemizde yapılan çalışmalara gıpta ediyorlar&[#]8221; dedi. Belediye&[#]8217;nin temel altyapı hizmetlerinin yanı sıra mahallenin sosyal eksikliklerini de tamamlamak adına her taleplerini yerine getirmeye çalıştığını belirten Yılmaz, Belediye&[#]8217;nin Göktepe Cami&[#]8217;nin onarımı için verdiği desteği de şükranla anacaklarını söyledi.

&[#]8220;BAZI SIKINTILARLA KARŞILAŞTIK&[#]8221;

Gerçekleştirilen ziyarette, Göktepe sakinlerine teşekkür eden Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da konuşmasında, temel amaçlarının kentin bütün mahallelerine eski-yeni ayrımı yapmadan eşit hizmet götürmek olduğunu ifade etti. Başkan Posbıyık, Göktepe sakinlerinin taleplerini de dinlerken, ziyarette yer alan Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca&[#]8217;dan da bilgiler aldı.

Başkan Posbıyık konuşmasında, özellikle kanalizasyon çalışmalarında Kıyıcak ve Göktepe&[#]8217;de büyük sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, Kıyıcak&[#]8217;ta 8 kilometrelik yolu pat-patlarla aşarak çalışmalarını tamamladıklarını, Göktepe&[#]8217;deki kanalizasyon çalışmalarında da, bazı noktalarda ters kotlar olduğu ve bazı noktalar da karayoluna denk geldiği için sıkıntı çektiklerini belirtti. Başkan Posbıyık; &[#]8220;Mahallelerimizdeki çalışmalarımız sırasında hiçbir sıkıntı ve sorun bizi engelleyemez. Ekibimizle birlikte özellikle yeni mahallelerimizin kente adapte olabilmesi için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu yaz mevsiminde de asfalt çalışmalarımızı tamamladığımızda bütün mahallelerimiz çok daha güzel olacak&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi