Ereğli İlçesi´ne bağlı Yunuslu Köyü´nde oturan emekli madenci Ahmet Ak, 27 Temmuz 2010´da ortadan kaybolduktan 2 ay sonra 29 Eylül´de ormanlık alanda cesedi bulundu. Ak´in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında eşi Nazmiye, oğlu Yasin ve gelini Havva Ak, ´Yakın akrabayı tasarlayarak öldürmek´ suçundan tutuklandı. Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Zonguldak 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde yargılanan sanıklar, bugün karar duruşmasına çıktı. Olay tarihinde hamile olan ve cezaevinde doğum yapan Havva Ak, duruşmaya 1 yaşındaki oğlu ile katıldı.

Sanıklar, tabanca ile vurulup, motorlu testere ile cesedi parçalara ayrılan Ahmet Ak´ı öldürdükleri iddialarını reddettiler. Soruşturma sırasında jandarmaya verdiği ifadesinde, eşini kendisine şiddet uyguladığı ve gelini Havva Ak´a tecavüz ettiği gerekçesiyle öldürdüğünü söyleyen Nazmiye Ak, duruşmada bu ifadelerini kabul etmedi, olayla bir ilgisinin olmadığını ileri sürdü. Havva Ak da kayınpederinin kendisine bir kaç defa tecavüz ettiğini, ancak cinayetle bir ilgisinin olmadığını iddia etti. Yasin Ak ise suçsuz olduğunu, olay saatinde dedesinin yanında bulunduğunu ileri sürdü.

Mahkeme, cinayeti ağır tahrik altında işledikleri kanaatine vardığı sanıkları 18´er yıl 4´er ay hapis cezasına çarptırdı. Cezayı çok bulan sanık yakınları, duruşma sonunda karara tepki gösterdi.
Editör: Pusula Gazetesi