ZONGULDAK´ta, sabah saatlerinde kentin bir bölümü sis bulutuyla kaplandı. Bazı kişiler, Çatalağzı Beldesi´ndeki termik santrallerden çıkan dumanın gökyüzünü kapladığını düşenerek tedirgin olurken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk, sis bulutunun bir doğa olayı olduğunu, denizin ısınması sonucu oluştuğunu söyledi.

Saat 10.30 sıralarında deniz kıyısında bulunan Bahçelievler ve İncivez Mahalleleri ile Kozlu Beldesi´nin bir bölümünün üzeri sis bulutuyla kaplandı. Bazı kişiler, Çatalağzı Beldesi´ndeki termik santrallerin bacalarından çıkan dumanın, şehre kadar geldiğini düşünerek tedirgin oldu. Yaklaşık 15 dakika etkili olan sis bulutu, daha sonra rüzgarın da etkisiyle dağıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk, sis bulutunun bir doğa olayı olduğunu söyledi. Deniz suyunun ısınması sonucu oluşan sis bulutunun kıyı şeridindeki yerleşim yerlerinin üzerini kapladığını anlatan Öztürk, "Termik santrallerle ilgili değil. Çatalağzı Beldesi epey uzakta. Santrallerden çıkan dumanın buraya kadar gelmesi mümkün değil. Sis bulutuydu, kısa süre sonra da dağıldı zaten" dedi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri de denizin ısınması sonucu oluşan sisin, yerleşim yerlerine kadar geldiğini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi