Zonguldak Belediye Başkan Vekili Adil Bahadır, Uluslararası Karaelmas Kültür ve Sanat Festivali ile ilgili yaptığı açıklamadan önce Hakkari&[#]8217;nin Yüksekova Yeşiltaş Karakolu&[#]8217;na yapılan hain saldırıyı kınadı ve şehitlerimize başsağlığı diledi. Bahadır, &[#]8220;Hakkari&[#]8217;nin Yüksekova Yeşiltaş Karakolu&[#]8217;na yönelik hain terör saldırısı sonucu 8 askerimiz şehit, 16 askerimizin de yaralanması hepimizi derinden üzmüştür. Hain saldırı sonucu hayatını kaybeden 8 askerimize Allah&[#]8217;tan rahmet, bu hain saldırı sonucu yaralanan askerilerimize de acil şifalar diliyorum. Yapılan bu hain saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyorum. Hainler asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Tüm Türk halkının başı sağ olsun&[#]8221; dedi.

Zonguldak Belediye Başkan Vekili Adil Bahadır, Bu yıl 12&[#]8217;ncisi düzenlenecek olan Karaelmas 2012 Karadeniz Uluslararası Karadeniz Kültür ve Sanat Festivali ile ilgili de açıklamalarda bulunarak, belediyenin bütçesinden festivale bir kuruş dahi harcama yapılmadığını söyledi.

&[#]8220;BİZ HER ZAMAN BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ&[#]8221;

Bahadır, &[#]8220;Festivaller ilgili tüm harcamalar Zonguldak halkının, esnafının, işadamlarının maddi destekleriyle karşılanmaktadır. Yapılan ve yapılacak olan harcamalar ile ilgili belediyemiz bütçesinden bir kuruş dahi harcama yapılmamaktadır. Böyle bir festival gerçekleşmemiş olsaydı, toplanan paraların katkı olarak alınması mümkün değildir. Belediyeler halka altyapı ve üst yapı hizmetleri dışında sosyal ve kültürel hizmetler sunmak görevleri arasındadır. Festivale destek veren, katkı sağlayan herkese teşekkür ederim. Ayrıca, festivallerin olağanüstü bir durum olmadıkça her dönem belediyemizce devam ettirildiği malumunuzdur. Bu nedenle, &[#]8216;festival yapıyoruz&[#]8217; diye kimsenin bizi eleştirme hakkı yoktur. Yapmış olduğum 10 günlük görev süreci içerisinde, başta daire müdürleri arkadaşlarım ve çalışma arkadaşlarımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bizler belediye olarak bir bütünüz. Belediye Başkanımız Muharrem Bey&[#]8217;de aynı çalışmaları yaptı. Bizler hep beraberiz. Yanlış anlaşılmasın. Biz her zaman Başkanımızın yanındayız. Onunda yaptığımız görevleri paylaşarak yapıyoruz. &[#]8216;Ben yaptım, o yaptı&[#]8217; şeklindeki eleştirilere de katılmıyorum. Bana 10 günlük bir görev verildi. Bu görev içerisinde de, daire müdürü arkadaşlarım ve çalışma arkadaşlarımızla beraber çalıştık. Ayrıca ben Arıtma Tesisi Projemizi de tekrar anlatmak istiyorum. Arıtma tesisi Zonguldak&[#]8217;ın her şeyidir. Doğalgaz da geliyor. Arıtma tesisi Karadeniz Bölgesi&[#]8217;nde sadece Zonguldak&[#]8217;ta var. Yeni yeni Samsun&[#]8217;da başlıyor. Şehrimiz her türlü temiz olacaktır. Görev yaptığım sürece içinde ayırım yapmadan tüm belediyelerimizden de yardım aldım. Zonguldak&[#]8217;ta yaşıyoruz. Onlar da istesin, yardım ederim. Amacımız, Zonguldak halkına hizmet etmektir&[#]8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi