Ankara Büyük Anadolu Otel’de geniş katılımla yapılan genel kurula; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirer, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, MESS Genel Sekreteri İsmet Sipahi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, UAMİF Delegeleri adına Azerbaycan Metal İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ali Gumbatov, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu katıldı.

Olağan Genel Kurul’da Türk Metal Sendikası Genel Merkez Denetim Kurulu üyeliğine seçilen Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

GENEL BAŞKAN KAVLUK’A GALVANİZLİ SAC ÜZERİNE BASILI FOTOĞRAFINI ARMAĞAN ETTİLER

“Heyecanın, coşkunun en üst düzeyde yaşandığı ve adeta şölen havasında geçen genel kurulumuzda, Türk Metal Sendikası Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak’ın, ekonomik ve sosyal yönden Türkiye ile dünya gündemindeki konulara değindiği akıcı konuşması, gerek salonda bulunanlarca, gerekse genel kurulun yayınlandığı televizyon kanallarında izleyenler tarafından takdir ve beğeni kazanmıştır. Özellikle, CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun salondaki konuşmasında, ‘Sayın Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın konuşmasının bütün cümlelerinin altına imza atarım’ ifadesinde bulunması son derece önemliydi. Sayın Genel Başkanımız Kavlak’ın bir çok konu arasında değindiği ‘Kıdem Tazminatı’nın önemi kadar, işçimizin gösterdiği fedakarlıkların karşılığının alınmasına ilişkin sözleri de ayrı önem arz etti. Sayın Kavlak’ın, ‘yaşanan ekonomik kriz döneminde şirketlerin ve kurumların ayakta kalması için çalışanlarımız her türlü fedakarlığı göstermiştir. Bundan sonra da işverenin, taşın altına elini koyup, üzerine düşeni yapmak zorundadır. Bizim için 2012 önemli yıldır. Çünkü toplu sözleşme dönemine hazırlıklı olmalıdır’ şeklindeki sözleri dikkat çekicidir. Sayın Genel Başkanımızın da işaret ettiği gibi, Ereğli’de de yaşayacağımız sözleşme sürecinde, üyelerimizin her türlü hak ve menfaatlerini en iyi koşullara taşıma gayretimiz üst seviyede olacaktır. Ereğli Şubemizden de şahsım ile birlikte kurultay delegelerimizin katıldığı genel kurulumuzda, Sayın Kavlak’a bir de anlamlı hediye takdim etmek istedik. Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Soner Uslubaş, ‘Biz, Erdemir işçisi olarak biraz gayret, biraz emek ve birazda alın teri ile ürettiğimiz Erdemir sacından hazırladığımız bu hediyeyi 14’üncü Olağan Genel Kurulumuz anısına işçi arkadaşlarımız adına genel Başkanımıza armağan ediyoruz. Kabul ederlerse onur duyarız’ diyerek, Sayın Genel Başkanımız Kavlak’a, Erdemir’de üretilen galvanizli sac üzerine basılı fotoğrafını armağan ettiler. Sayın Genel Başkanımız da, yapılan çalışmayı çok beğendiğini ve son derece memnun kaldığını dile getirdi. 3 gün süren Genel Kurulumuzda tek listeyle gidilen seçimlerde, delegelerimizin oylarıyla şahsımda, Türk Metal Sendikası Genel Merkez Denetim Kurulu üyeliğine seçildim. Bu vesileyle; yeniden Genel Başkanlığa seçilen Sayın Kavlak ve yeni yönetim, denetim, disiplin kurulu üyelerimize görevlerinde başarılar diliyoruz.”
Editör: Pusula Gazetesi