Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada, Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde elektrik direği için açılan çukura düşerek hayatını kaybeden şahsın akli dengesinin bozuk olduğunun, kuyunun metal kapağının ve üzerine konulan ağırlığın kuyunun kenarında bulunduğunun tespit edildiği bildirildi.
Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü´nden, Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde İsmail Sarı´nın (47) elektrik direği dikmek için açılan çukura düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili yapılan açıklamada, "Karadeniz Ereğli İşletmemiz sınırları içerisinde beton direk işini yapan yüklenici firma işçileri 19 Şubat 2009 tarihinde 50 cm x 180 cm ölçülerinde birkaç tane çukur açmıştır. Açılan çukurların üzeri metal plakalar ile kapatılmış ve bunun da üzerine ağırlıklar konulmuştur. Ancak, 20 Şubat 2009 günü
beton direk dikmek üzere açılan kuyulardan birisine gelen yüklenici firma elemanları kuyunun kapağının açık olduğunu, kuyu içerisinde bir kişinin hareketsiz olarak baş-aşağı yattığını görmüş ve durumu acilen emniyet yetkililerine bildirmiştir" denildi.
Açıklamada, emniyet yetkililerinin ve savcılığın yaptığı incelemelerde kuyuda bulunan cesedin akli dengesi bozuk bir şahsa ait olduğunun ve kuyunun metal kapağının ve üzerine konulan ağırlığın kuyunun kenarında mevcut olduğunun tespit edildiği belirtildi. "Direk dikme işi için açılan kuyuların kapakları açık bırakılmamıştır" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Gönderilen fotoğraflarda da görüleceği üzere çalışmanın yapıldığı sırada direk dikilecek iki kuyunun içleri temizlenmek üzere yüklenici firma elemanları tarafından açılmıştır. Diğer tüm kuyuların üzerinde metal kapaklar ve ağırlıklar mevcuttur. Yaşanan bu talihsiz olay ile şirketimizin hiçbir ilişkisi ve olayda herhangi bir ihmali bulunmamaktadır."
Editör: Pusula Gazetesi