Ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirten GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, emek yoğun çalışılan Türkiye Taşkömürü Kurumu&[#]8217;na (TTK) ne kadar işçi alınırsa üretimin de o kadar artacağını söyledi.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal ise, kömüre ihtiyaç varken ve ülkemizde üretilebilecekten ithal etmenin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Günal şöyle konuştu:

&[#]8220;Şu anda Meclis&[#]8217;te İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısı görüşülüyor. Madenciliğin zor şartları nedeniyle iş sağlığı ve güvenliği sizleri de çok yakından ilgilendiriyor. Bu yasayla ilgili görüşlerimizi MHP olarak komisyonda anlattık. Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı ise bekliyor. Üzülerek söylüyorum ki şu anki planlamada gözükmüyor. Umarım bir an önce TBMM gündemine getirilir. Kamu çalışanları dahi zamlı maaşlarını alabilmek için 6 ay beklediler. Çalışma hayatında ciddi sıkıntılar var, ama gündem sanal şeylerle oyalanıyor. Oysa ülkemizin sorunlarını çözecek yasalar bekliyor. İşsizlik yüksek, bir yandan cari açığı düşürmek için uğraşıyorlar. Büyük yatırımlara gerek olmaksızın yılda 4 milyar dolara kömür ithal edeceğinize bizim öz kaynağımız madenleri işletmek, işsizimizi iş sahibi yapmak gerekiyor. İthal edileceğine burada üretilse, bunun gibi 3-4 alanda siyasi irade gösterilse; işsizlik, cari açık sorun olmaktan çıkar. Bunun için mucizevi reçeteye ihtiyaç yok. Ülkemizin yeraltı-yerüstü zenginliklerini kullanırsan, genç insanın da var. Bu tamamen siyasi irade eksikliğinden kaynaklanıyor. Burada kömür varsa, bu kömürü çıkaracak insanın varsa, şu anda çalıştırabiliyorsan, bu kömüre ihtiyacın da varsa bununla ilgili yapısal önlemler alınmalı. Kömür burada duruyorken ithal ediyor olmamız kabul edilemez.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi