Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Prof.Dr.Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay´ın serbest bırakılması için başlatılan imza kampanyasına 22’nci Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın da destek verdi.

CHP örgütünün çok doğru bir karar verdiğini ve bu kampanyaya katkı verdiklerini belirten Akın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugünkü “Emek ve Özgürlük Mitingi” ile ilgili de destek beklediklerini ifade etti.

Akın açıklamasında şunları söyledi:

“HABERAL AİLESİNİ KUTLUYORUM”

“Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinin düzenlemiş olduğu çok önemli bir kampanyadayım. Zonguldak Milletvekilimiz Mehmet Haberal Hocamız ve diğer milletvekili arkadaşlarımız yaklaşık 3 senedir önlerine ne suç işlediklerini bilemeden ve cezaları şuana kadar kesilmeden cezaevinde yatmaktadırlar. Bununla ilgili CHP örgütleri çok iyi düşünmüş ve Türkiye’ye bir ses vermek istemiştir. Bizde buna katkı vermek için geldik. Bakacakkadı’da Başkent Üniversitesi çok önemli bir diyaliz merkezini hizmete açtı. Ben birçok yönüyle mutlu oldum. Kampanyanın içinde yer almış eski bir Zonguldak Milletvekili olarak aileyle birlikte dolaşmıştık. Sağlıkla ilgili yatırımlardan bahsetmiştik. Bu yönüyle çok mutlu oldum. Bölge insanının pırıl pırıl bir tesiste sağlıkla ilgili bir hizmet alacağı için memnun oldum. Zonguldak adına sağlık yatırımı yapılması adına memnun oldum. Tabii ki bunlar inşallah artacaktır. Tabii ki Zonguldak’ın sorunları sadece bunlar değildir. Zonguldak gerçekten her geçen gün çok büyük bir gerileme içinde. Gökçebey ilçesine uğradım ve 25 bin nüfusun yer aldığı bir ilçede adliyenin kapanacağını öğrendim. Yine hastanenin bir sağlık merkezine dönüştürüleceğini öğrendim. Bunlar içimizi acıtıyor. Sayın Başbakan, ‘büyüyen Türkiye’ diyor, ama bir taraftan küçülen il, ilçe merkezleriyle karşılaşıyoruz. Zonguldak’ın sorunları çok... Zonguldak’ın böyle çalışmalara ihtiyacı var. O nedenle partili arkadaşlarımı kutluyorum.”

“TÜM ZONGULDAKLILARI DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM”

“Genel Başkanımız da Zonguldak’ta gerçekten bir ilki gerçekleştiriyor. Ana muhalefet partisi olarak hem özürlükler adına, hem de Zonguldak’ın sorunları adına ilk mitingi Zonguldak’ta yapmaya karar verdi. Ben CHP’li olan-olmayan bütün Zonguldaklılara duyuru yapmak istiyorum; Bir ana muhalefet Genel Başkanı böyle bir kararı almışsa, Zonguldak halkının bunda duyarsız olmaması lazım. Yarın (bugün) o alanı doldurmalıyız ki, o alanın kalabalığı Zonguldak’ın sorunlarının çözülmesine katkı versin. Bizim böyle duyarsız bir yanımız var ve onu harekete geçirmek için bunu söylüyorum. Milliyetçi Hareket Partisi de, Saadet Partisi de aynı çalışmayı yapsa, hepimizin bu duyarlılığı göstermemiz lazım. Bu Zonguldak’ta yapılan bir çalışmadır. O yüzden tüm Zonguldak halkını yarın ki (bugün) mitinge duyarlı olmaya çağırıyorum. Her ilin sorunları var, ama biz Zonguldaklıyız ve bizi Zonguldak ilgilendiriyor. Yarın (bugün) o alanı coşkuyla doldurmalıyız ki, birileri de o coşkuyu görsün, elden gidenlerin geri gelmesi için o yöne doğru yüzünü çevirsin.”

Editör: Pusula Gazetesi