Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Salonu&[#]8217;nda, Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi Afet Zararlarını Azaltma Programı Zonguldak İl ve İlçe Müftülükleri Eğitim Semineri Programı gerçekleştirildi.

Programa; Türk Kızılay Genel Başkan Danışmanı Prof.Dr.Ahmet Mete Işıkara, Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Doç.Dr.İsmail Karagöz, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Dairesi Başkan Vekili Osman Zeki Şener, Türk Kızılay Eğitim Yönetimi Bölüm Müdürü Funda Gülay Ünal, Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Zonguldak Müftü Vekili Bahtiyar Taranoğlu, İlçe Müftüleri, İl Müftülüğü idari personeli, imam hatip hocaları ve davetliler katıldı.

Programın açılışında konuşan Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, &[#]8220;Bu çalışmalarımızın Zonguldak&[#]8217;ımıza hayırlı olması diliyorum. Cenabı Allah bizlere inşallah depremdir, seldir, felakettir göstermesin nasip etmesin. Ama böyle bir şey olduğunda hazırlıklı olmak mecburiyetindeyiz. Afetten önce afet bilgilerini bilmek zorundayız. Biz bu nedenle buradayız&[#]8221; diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Dairesi Başkan Vekili Osman Zeki Şener ise, &[#]8220;Ülkemizin deprem fay kuşakları olması sebebiyle depremle iç içe yaşayacağımızı göz önünde bulundurarak, bir takım tedbirler almak bu bir takım tedbirlerin Diyanet İşleri Başkanlığı uhdesine düşenleri organize etmek, Kızılay&[#]8217;ımızla müştereken yaptığımız paneller ve bu panellerin akabinde ortaya çıkan görüşler, pilot uygulama yapılan illerden sonra olağan üstü hal diye ilan ettiğimiz deprem sel felaketi gibi afetler gelmeden önce afet esnasında ve afetten sonra yapılacak çalışmaları belirlemek için bu panel düzenlendi&[#]8221; dedi.
Türk Kızılay Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ise, &[#]8220;Doğal afetlerde gördüğümüz zararlar, can kayıpları en aza indirilmesi konusunda söylenenleri arkasındayım ve takipçisiyim. Sizlerin bu konuda gerekli hassasiyeti yol haritası çizerek uygulayacağız&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi