Ergenekon davası kapsamında tutuklanan CHP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Mehmet Haberal ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay´ın serbest bırakılması için başlatılan imza kampanyasın,a CHP Çaycuma İlçe Başkanlığı da stant açarak destek verdi.

Seçimlerin ardından 368 gün geçmesine rağmen milletvekillerinin hala tutuklu olduğunu söyleyen CHP Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu, “Aslında onlar değil tutsak olan bizleriz. Bugün başta Milletvekillerimiz Sayın Haberal ve Balbay olmak üzere birçok milletvekili, üniversite hocaları, akademisyenler, düşünürler, aydınlar, subaylar, gazeteciler. ‘Parasız eğitim istiyoruz’ diye pankart açtıkları ve yumurta atma gibi sıradan eylemleri gerçekleştirdikleri için terör örgütü mensubu suçlamasıyla 600’ü aşkın öğrencinin de aralarında bulunduğu on binlerce insan tutsak.

Halkın iradesiyle seçilen milletvekillerinin, saygın bilim adamlarının, ‘parasız eğitim’ isteyen öğrencilerin, halka gerçek bilgiyi ulaştırmaya çalışan dürüst gazetecilerin tutuklandığı, Deniz Feneri gibi insanların manevi duygularıyla oynayarak asrın soygununu gerçekleştirenlerin hortumcuların dışarıda kaldığı bir düzeni kabullenmemiz mümkün değildir. KPSS gibi milyonlarca gencimizi, işsizimizi ilgilendiren, sınava girebilmek için evdeki ekmek parasını sınav parası olarak yatıran, ama sınav soruları çalınan gençlerimizin uğradığı haksızlığı kabul etmemiz mümkün değildir. Sivas davası gibi insanlık suçunu işleyenlerin zaman aşımından yararlandırıldığı bir adalet ve hukuk sistemini kabullenmemiz mümkün değildir Türkiye hızla ‘Başkanlık Sistemi’ adı altında diktatörlüğe doğru yol alıyor. Çok büyük bedeller ödeyerek 90 yılda oluşturulmuş cumhuriyet kazanımları yok edilmeye çalışılmakta, ulusal bayramlar iptal edilmekte veya içi boşaltılmakta, parmak çoğunluğuna dayanan bir anlayışla ve ben ne istersem yaparım mantığı içerisinde hukuk ve demokratik devletle bağdaşmayan tavır ve uygulamalara girişilmektedir. Cumhuriyetle beraber çağdaş ve bilimsel eğitimin temellerini atmaya çalışan bir eğitim modelini bir çırpıda kaldırarak, erkek çocukları çıraklığa, kız çocuklarını kocaya göndermeye çalışan 4+4+4 gibi çağdışı bir eğitim sistemini istemiyoruz. Sürekli gündem değiştirmekle meşhur olan Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı o kadar şaşkınlık içerisinde olmalı ki ülkenin gerçek sorunlarını, işsizliği, yolsuzluğu daralan ekonomiyi unutmuş ülkemizde çok önem arz eden kürtaj sorununa el atmıştır. Kendilerini kutluyoruz. Tutuklu olan, neden tutuklu kaldıkları bir türlü açıklanamayan Sayın Milletvekillerimizin biran önce özgürlüklerine kavuşarak hak ettikleri temsil görevlerini bir an önce yerine getirebilme umudumuzla onları sevgi ve saygıyla selamlıyoruz” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi