Zonguldak´ta, kırmızı ışıkta geçtiği gerekçesiyle para cezası kesilen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar, verdiği rahatsızlık nedeniyle tüm polis memuru, amir ve müdürlerinden özür diledi.

Bahar, ışıklarda bekleyen iki polisten birinin kendisine yol verdiğini, diğerinin ise bunu görmemesi nedeniyle olayın büyüdüğünü söyleyerek, ilgisi olmayan tüm polis, amir ve müdürlerden özür diledi.

Sabahın erken saatlerinde yaşanan olayda, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar´a, 67 AH 001 plakalı otomobiliyle Milli Egemenlik Caddesi´ndeki Uğur Mumcu kavşağında kırmızı ışık ihlali yaptığı gerekçesiyle para cezası yazılmıştı. Yaşanan tartışma, trafik polisi ve Başkan Bahar´ın birbirinden şikayetçi olmasıyla karakolda son bulmuştu.

Trafik polisleri tarafından kırmızı ışık ihlali gerekçesiyle 154 TL para cezası kesilen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar, yaşananları İHA´ya anlattı. Kırmızı ışıkların bulunduğu Uğur Mumcu kavşağında trafiğin sıkıştığını belirten Bahar, bu nedenle bekleyen iki polis memurundan birinin kendisine yol vererek geçmesini işaret ettiğini ileri sürdü. Biraz daha uzakta bulunan polis memurunun ise bu işareti görmemesi nedeniyle olayın başladığını anlatan Osman Bahar, şöyle konuştu: "Işıklarda bekleyen iki polis memurundan biri kırmızı ışıkta geçmemi işaret ederek, yol verdi. Diğeri ise bunu fark etmedi. Bana kırmızı ışıkta geçerek, ne yapmaya çalıştığımı soran yönde cümleler sarf etti. Kırmızı ışıkta geçmek için bir çabamın olamayacağını anlatmaya çalıştım ama anlatamadım. Bana bu kez ise "şoförler odası başkanı olman, sana ışıkta geçme hakkı tanımaz" yönünde cümleler sarf etti. Bende kendisine, herkes tarafından tanındığımı ve bu nedenle böyle bir şey yapamayacağını ifade ettim. Bu arada beni tanıyanların da araya girmesi ile tartışma yaşandı. Bu olay bir polis memurunun ferdi tutumu nedeniyle bu noktaya geldi. Bu olay, diğer polis memurları, amirleri ve müdürleri ile bağdaştırılamaz"

İşi inada bindirdiğini ileri sürdüğü trafik polisi haricinde tüm polis memuru, amir ve müdürlerinin kendisine anlayışlı ve iyi niyetli davrandığını belirten Bahar, sözlerine şöyle devam etti:

"Bence bu kadar büyütülecek bir olay değildi. Bu olayı haber alan tüm müdürler, amirlerin çok iyi niyetli yaklaşımları oldu. Hepsine teşekkür ediyorum. Böyle bir olaya sebep olmam nedeniyle çok utandım. Verdiğim rahatsızlık nedeniyle tüm polis memuru, amir ve müdürlerinden özür diliyorum."

Bahar, kendisinden davacı olan polis memurundan davacı olduğunu hatırlatarak, konunun adli makamlara sevk edildiğini sözlerine ekledi.

Editör: Pusula Gazetesi