Cumartesi günü 23. Dönem milletvekili Ali Koçal´ın cenazesindeydik. Acısının tarifi yoktu, benimde buradan anlatma şansım yok zaten. Sevenleri yanlız bırakmadı; acısını hafifletmeye gayret ettiler. Dava arkadaşları ön saflarda göze çarparken; Sayın Önder Sav´ın cenazeye katılması büyük takdir topladı.

İki dönem il başkanlığı, bir dönemde milletvekilliği yapan Sayın Koçal´ın Kemal Kılıçdaroğlu´nun genel başkanlığına destek verdiği ise kulislerde hep konuşulmuştu. İşin gerçeği ise herkesin tereddüt ettiği, gölgesinden korktuğu bir dönemde Sayın Kılıçdaroğlu´nun aday olması için imza veren ilk beş isimden biriydi Sayın Koçal. Gözlerimiz çelenkten fazlasını aradı. Ordu´da olduğunu öğrendiğimiz Sayın Genel Başkan için cenazeye katılmak çok büyük problem değildi. En azından genel merkez yönetiminden birilerine görevlendirebilirdi. ´Hiç düşmanım yok çünkü kimseye iyilik yapmadım´ sözünü çok severim.CHP´de de dik durmanın bedeli buymuş meğer. Vefa da semt adı olmaktan bile çıkmış.

HAYIRLI OLSUN HAYRETTİN BAŞKAN

İl kongresinde başlayan kim fire verdi, kim sözünde durmadı polemiği zayıfta olsa devam ediyor. Bu polemiğin Ereğli kanadında sözcülüğü ilçe başkanı Hayrettin Kartal üstlenmiş durumda. İşin aslı Ereğli ile ilgili her soruya o yanıt verir oldu. Bu tür işlerin ustası Halil Başkanın adına bile o yanıt veriyor. Kendisi emekli ama herhalde yeni görevi belediye basın danışmanlığı. Bu yazı ihbar kabul edilirse emekli maaşı kesintiye uğrar bizden söylemesi.

Bu arada biz Tümer Peker´e söz vermemiştik; dönmedik açıklamasını inandırıcı bulmayanlar; hatta aksini ispatlayacağını iddia edenler var. Seçim bitti o yüzden bence çok fazla uzatmasın bu mevzuyu. Zor durumda kalabilir.

BÜYÜK HATA YAPMIŞIM ÖZÜR DİLERİM

CHP Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu kendisiyle ilgili yazdığım yazının yanlış oldurduğunun bana iletilmesini istemiş. Meğer annesi üst kurul delegesi değilmiş, eşi delegeymiş. Sanki Gemiciler´den Hasan Ağayı yapmış delege. Çok özür dileriz il genel meclisi üyesi Umut Başkan.

ZORLANACAKSINIZ BEYLER

Seçmene İkinci Dünya savaşında denize dökülen buğdayı anlatmakta zorluk çekti CHP yıllardır. Hala da anlatabilmiş değil. PKK ile silah bırakmadan müzakere etmeyiz diyen CHP, AKP ile masaya oturdu; MHP yanaşmıyor. Umarım bunu anlatabilirsiniz.

Editör: Pusula Gazetesi