10’uncu Türkçe Olimpiyatları Zonguldak Etkinliği Gala Programı’na katılan öğrenciler için Dedeman Otel’de kahvaltı düzenlendi. 20 ülkeden 60 öğrencinin ve 15 görevlinin katıldığı kahvaltıya; Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Dilek Didem Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in eşi Nurten Akdemir, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın eşi Meral Bektaş, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir’in eşi Eda Özdemir, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer’in eşi Nebahat Özer, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir’in eşi Şengül Demir, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar’ın eşi Reyhan Uçar, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Yılmaz, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Gönül Demirsu, Basın İlan Kurumu Zonguldak Şube Müdürü Özgür Topaloğlu, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Renda Okay, çok sayıda sivil toplum örgütü üyesi, siyasi parti temsilcisi ve davetli katıldı.

Düzenlenen kahvaltının ardından açılış konuşması yapan 10’uncu Türkçe Olimpiyatları Zonguldak İl Etkinliği İl Komitesi Başkan Yardımcısı Gökhan Altuntaş, şunları söyledi;

“Bu sene 10’uncu Ulusal Türkçe Olimpiyatları’na 135 ülkeden 1500 öğrenci katılıyor. Yaklaşık 1500 öğrenci kendi okullarında yarışarak buraya geldiler. Türkçe Olimpiyatları bir final niteliğinde... Türkiye’de 41 ilde 65 sahneleme olacak final sahnesini 14 Haziran’da TT Arena’da olacak. Bunun haricinde burada 20 ülkeden 60 öğrenci ve öğretmenleri ile birlikte 80 kişilik bir ekibi buradaki otelimizde ağırlıyoruz.”

SHAMENOVA; “OKULUMUN SPONSORU EREĞLİ’YDİ”

Kırgızistan’da Türkçe öğretmenliği yapan Aida Shamenova, Kırgız Türk Koleji’nin ilk mezunu olduğunu belirterek, “Ben kolejde okurken sponsor şehrimiz Ereğli’ydi. Onun için öğrencilerimle beraber burada olmaktan çok mutluyum. Kolejden mezun olduktan sonra İzmir’de 9 Eylül Üniversitesi Türkçe Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdim. Şimdide mezun olduğum kolejde 8 yıldır Türkçe öğretmenliği yapmaya çalışıyorum. Bence şuanda dünyanın en büyük desteni yazılıyor” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler canlı performanslarını sergilediler. 3 öğrencinin sahne performansı katılımcılar tarafından yoğun alkış aldı.

YABANCI ÖĞRENCİLERDEN DURMAZ VE ÖZBEK’E ZİYARET

Türkçe Olimpiyatları nedeniyle Zonguldak’a gelen yabancı ülkelerin öğrencileri, kahvaltının ardından Zonguldak Valiliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret ettiler. Öğrenciler, beraberinde Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Yılmaz, öğrencilerin öğretmeni Semra Oruç ile birlikte Zonguldak Vali Yardımcısı Engin Durmaz’ı ziyaret ettiler. Moldova, Kenya ve Kırgızistan’dan gelen üç öğrenci ve öğretmenleri ile bir süre sohbet eden Vali Yardımcısı Engin Durmaz, kendilerine Vali Erol Ayyıldız adına hazırlanan hediyeleri takdim etti. Ziyarette Moldovalı öğrenci Türkçe şarkı söyledi. Öğrenciler daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek’i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek öğrencilere, “Evinize hoş geldiniz. Biz ülke insanı olarak dünya vatandaşlarını, kardeşliği seviyoruz. Size gönlümüz ve kapılarımız her zaman açık” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi