Türkçe Olimpiyatları bu akşam 21:00´de gerçekleştirilecek. Yabancı ülkelerin öğrencileri Zonguldak´ta..
10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Zonguldak İl Komitesi Medya Sorumlusu Mehmet Anursal, Türk dilinin dünyada hak ettiği konuma gelmesi ve daha yaygın bir şekilde kullanılması için olimpiyatların 2003 yılından bu yana düzenlendiğini söyledi.

Hazırlıklarla ilgili Pusula’nın sorularını yanıtlayan Zonguldak Sorumlusu Mehmet Anursal Stadyumun içi ve tribünlerle birlikte 25 bin izleyicinin beklediklerini söyledi.

Anursal “Batı Karadeniz ayağını oluşturan Zonguldak’taki şölenimize Azerbeycan, Benin, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Brezilya, Filipinler, Galler, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Tunus, Pakistan, Kenya, Endonezya, Mısır, Moldova, Norveç, Tacikistan’daki Türk Okullarında eğitim gören 80 öğrenci katılacak. Olimpiyatlar kapsamında ilimizde 8 Haziran´da Kemal Köksal Stadyumu´nda etkinlik gerçekleşecek. Vatandaşlarımızı bu etkinliğimize bekliyoruz, Tribünler ve stadyum içi olmak üzere 20-25 bin arasında bir katılım bekliyoruz. Saha içi bunun için özel olarak dizayn edildi. Eksikler tamamlanıyor.Sorunsuz ve keyifli bir organizasyon olması için çalışıyoruz. ” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi