Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay ve Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu’nu ziyaret etti.

MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, ziyarette, gündeme ilişkin konular ile ilgili açıklamalarda bulundu. İktidar partisinin insanları sefalet içinde bıraktığını belirten Başkan Gülay, “Yalanlarından ve kendi yaptıkları düzenlemelerden bıktık. İnsanlara yalan söylemeyi artık bıraksınlar’ dedi.

Gülay, konuşmasına şöyle devam etti;

GÜLAY; “YALANLARINDAN VE KENDİ YAPTIKLARI DÜZENLEMELERDEN BIKTIK”

“Ülkemiz 10 yıllık AK Parti iktidarı döneminde, yerelden genele ve dış politikada maalesef basiretsiz yönetimleri yüzünden sınıfta kalmış, ülkemizi ve şehrimizi zor durumda bırakmıştır. Baskıcı tutumlarını ve korku imparatorluğunu devletin tüm kurumlarında olduğu gibi sendikalar üzerinde yoğunlaştırmıştır. İstediklerini dayatma ve korkuyla bütün kamu çalışanları üzerinde yapmaya çalışmışlar ve kendilerinden olmayanları maalesef başka bir kategoride görmeye başlamışlardır. Emekliye, işçiye ve memura verdikleri komik zamlarla çalışanları açlığa mahkum etmişler, sefalet içerisinde bırakmışlardır. Kendi ayarlamaları ile enflasyon rakamları üzerinde oynamalarına rağmen verdikleri zamlar, enflasyonun altında kalmış ve maalesef memurlarımızı ciddi anlamda sıkıntıya sokmuşlardır. Enflasyonu ayarlarken bile, devletin kurumu enflasyon oranları ile ilgili çalışma yaparken vatandaşlarımızın ihtiyaçları dışında, örnek aldığı maddeler karides, havyar, ruj ve bunun gibi birçok madde olmasına rağmen temel ihtiyaçlarımızı daha ciddi ve insanların daha çok kullandığı bütün maddeleri dışarıda bırakmış ve enflasyonu tek rakamlı haneye düşürmeye çalışmışlardır. Bizler kendilerine buradan bir kez daha söylüyoruz, yalanlarından ve kendi yaptıkları düzenlemelerden bıktık. İnsanlara yalan söylemeyi artık bıraksınlar. Referandumda, memura toplu sözleşmede grevi hakkı tanıyacaklarını söylemelerine rağmen, grev yapan bütün çalışanları ya işten çıkartmışlar ya da pasifize etmişlerdir. Kendilerine yakın sendikaların bile ekonomik göstergelerin dip yaptığını söylemesi ve halen kendilerinin buna rağmen ciddi atılımlar yaparak, memurumuzun refah düzeyini yükseltecek maaş zammı vermemeleri, bu iktidarın başarısızlıklarına örnek teşkil etmektedir. Maalesef Zonguldak’ta bu kadar hizmet eksikliği, bu kadar mağduriyet yaşanırken, iktidarın partisi hala daha işleri yokmuş gibi çiğköfte partileri ile gündemi meşgul etmektedirler. Bende kendilerine diyorum ki, vatandaşı yoğurmak, çiğköfte yoğurmaya benzemez. Kendi asli işlerine bakmalarını ve vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesini biran önce kendilerinden istiyorum. Ben sendikacılıkta ilkeli duruşu ve sendikacılığı çalışanların hakkını korumak amaçlı yapan Türkiye Kamu-Sen bünyesindeki bütün sendikalara teşekkür ediyorum. Ülkemizin refahı ve kalkınması için çalışmalarından dolayı kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. Bizlere kendileri seçildikten sonra yapmış oldukları ziyareti, iadeyi ziyaretle yerine getirmeye çalıştık.”

Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bacıoğlu, iktidar partisinin memuru zor durumda bıraktığını ifade ederek şunları söyledi;

BACIOĞLU; “HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIK”

“Olumlu ve güzel düşüncelerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Sendikalar olarak zor bir dönem geçirdik. Toplu sözleşme sürecini atlattık. Bizler hayal kırıklığı yaşadık. Hükümetin daha olumlu işler içerisinde olarak memuru düşünmesi, yüzünü memurdan tarafa dönmesini bekliyorduk, ama olmadı. Temennimiz memurun, hakkına sahip çıkması ve bu hakkı her alanda her platformda aramasıdır. Bu ziyaretten dolayı ben Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ben kendisinden sahibi olmayan Zonguldak’ımızı sahip olacak herkesin yanında olacağımızı, her türlü desteği vereceğimizi tekrar söylüyorum. Biz bu şehirde yaşamayı hak ediyoruz ve layığız diye düşünüyorum. Ama şu an ki görüntü biz Zonguldaklılara yakışmıyor. Tüm siyasiler bir araya gelip bu şehir için elinizden ne geliyorsa yapın. Yarın çocuklarımıza anlatacak sözlerimiz olsun. Aksi takdirde bunun vebali kimse tarafından verilemeyecektir. Bu konuda da ben Gürkan Başkanımızdan olumlu çalışmalar bekliyorum. Umut ediyorum ki, Zonguldak siyasetinde güzel şeyler yapacaktır. Ziyaretinden ötürü tekrar teşekkür ediyorum.”

Editör: Pusula Gazetesi