Çaycuma Oktay-Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi’nden mezun olan 88 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Veliler, çocuklarının başarı ve sevinçleri paylaşmak için salonu doldurdu. Okul Müdürü İlker Okumuş, törende yaptığı konuşmada, 14’üncü mezunlarını vermenin gururunu yaşadıklarını ifade ederek, “Bu süreçte bizi her zaman destekleyen Emel ve Zeki Yurtbay’a bir eğitimci olarak teşekkür ederim. Değerli öğretmen arkadaşlarım, mezun ettiğimiz öğrenciler üzerinde en büyük hakkı ve katkısı olan sizlersiniz. Gençlerimizin hayata hazırlanması, davranışları, dersleri, problemleri kısaca her şeyiyle ilgilendiniz. Siz onların yeri geldi babası yeri geldi annesi oldunuz” diye konuştu.

Velilere hitaben de konuşma yapan Okumuş, “Sizler bu törenin en onurlu insanlarısınız. 4 yıl boyunca çocuklarınızın maddi ve manevi olarak yanında oldunuz. Onların sevinçlerini ve üzüntülerini paylaştınız. En kötü zamanlarında onarlın en büyük desteği oldunuz. Bütün bu zorlukların sonunda çocuklarınız, bugün mezun olurken haklı olarak büyük bir sevinç ve huzur içindesiniz. 4 yıl önce bu yuvaya kendi ellerinizle teslim ettiğiniz çocuklarınızı bugün yine kendi ellerinizle buradan uçuruyorsunuz”dedi.

Okumuş, öğrencilere ithafen ise şu konuşmayı yaptı;

“Sizleri bu çatı altında geleceğin aydınlık günlerine yolcu ederken Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu önder Atatürk’ün ilkeleri ışığında, dilediğiniz yüksek öğrenim kurumunu kazanıp idealinizdeki mesleğe ulaşacağınızdan hiç kuşku duymuyorum. Bu duygularla sizlere tüm sevdiklerinizle birlikte başarılı, sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim. Cumhuriyetin bekçileri olduğunuzu ve onu yüceltmek için çok çalışmanız gerektiğini hiçbir zaman unutmayın.”

Okul birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne plaketleri, Milli Eğitim ARGE Başkanı Ercan Kahya, Okul Aile Birliği Başkanı Barbaros Uçar, Okul Müdürü İlker Okumuş ve emekliye ayrılan okul öğretmenlerinden Cengiz Güner tarafından verildi. Öğrenciler de diplomalarını öğretmenleri verirken, okulun müzik kulübü tarafından seslendirilen şarkılar beğeniyle dinlendi. 10’uncu Yıl Marşı eşliğinde kep fırlatan öğrenciler, mezuniyet sevinçlerini aileleri ile paylaştı.

Editör: Pusula Gazetesi