Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli İlçe Başkanlığı, 3 Haziran tarihinde gerçekleştirilen İl Olağan Kongresi’nde de belirleyici etken olmuştu.

Halil Furat’ın İl Başkanı seçilmesiyle sonuçlanan CHP Zonguldak İl Kongresi sonrasında, il yönetimine giren ve üst kurul delegesi seçilen partililer, İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, İl Genel Meclis Üyesi Kenan Gündoğdu ve ilçe örgütü yöneticileriyle birlikte Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret ettiler.

Kalabalık bir partili topluğu ile birlikte Başkan Posbıyık’ı ziyaret eden CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, demokratik ve örnek bir il kongresi sürecini geride bırakmanın verdiği mutluluğu yaşadıklarını söyledi. Tüm ilçelerinde kongrelerini yapan ve İl Kongresi’ni yaptıktan sonra da gözünü yerel seçimlere çeviren partilerinin, geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğini kaydeden Kartal, kongrede üst kurul delegesi seçilen Başkan Posbıyık’ı tebrik etti ve kongre öncesinde sergilediği bütünleştirici tutum dolayısıyla da kendisine teşekkür etti.

Parti mensuplarını makamında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, gerçekleştirilen ziyarette yaptığı konuşmada, partilerinin Zonguldak İl Kongresi’nin hayırlı olması temennisinde bulundu. İl yönetimine giren ve üst kurul delegesi olmaya hak kazanan partilileri tebrik eden Başkan Posbıyık, “Asıl görevimiz bundan sonra başlıyor. Ben, sonucun başta Ereğli olmak üzere tüm Zonguldak için hayırlı ve faydalı olmasını diliyorum. Bu kongrede kazanan CHP olmuştur. Demokrasi mücadelesine verdikleri katkılardan dolayı ben de hem İl Başkanı Sayın Halil Furat, hem de Eski İl Başkanı Sayın Tümer Peker’e teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Posbıyık, İl Kongresi’nde, yönetim için yarışan her iki listede üst kurul delegesi olarak gösterilmesinin kendisini onurlandığını kaydettiği konuşmasında görüşlerini şu cümlelerle sürdürdü; “Bu tür kongrelerde partilerin ilçe örgütlerin belli bir tarafta yer alması ve bir aday etrafında birleşmeleri gayet doğaldır. Bu, demokrasinin de bir gereğidir. Ben, Ereğli Belediye Başkanı ve neredeyse hayatının yarım asırlık bölümünü siyasete vermiş biri olarak bu kongrede bütünleştirici bir tutum sergilemeye çalıştım. Her iki il başkanı adayımız da kuşkusuz CHP için ömürlerini vakfetmiş değerli arkadaşlarımız. Bundan önce de Zonguldak siyasetine önemli katkıları olmuştur. Neticede sandıktan biri il başkanı olarak çıkmıştır. Bu sonuçtan sonra da hepimize, Halil Furat başkanlığında oluşan yönetime destek verip ona sahip çıkmak düşmektedir. Benim kongre öncesinde ortaya koyduğum duruş, geniş bir kesim tarafından benimsendiği içindir ki her iki aday listesinde de üst kurul delegesi olarak gösterildim. Bu durum, benim için büyük bir onurdur” dedi.

CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve beraberindekilerin gerçekleştirdiği ve yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından hatıra fotoğrafları çektirildi.
Editör: Pusula Gazetesi