Çaycuma Koleji Müdürü Seçkin Ünsal, 2011-2012 eğitim öğretim yılında “Kentsel Gelişim Projesi” kapsamında yaptıkları çalışmaları açıkladı.

İlçedeki resmi kurumların tanıtımı ve işlevleri konusunda Çaycuma Belediye Başkanlığı ve Çaycuma Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne gezi düzenlenerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi alındığını ifade eden Ünsal, faaliyetlerini şu şekilde anlattı;

“Çaycuma Belediye Başkanı ziyaret edilerek, ilçemizde bulunan ‘Filyos Çayı’nda yaşanan sel sorunları ve Filyos Çayı’nın Islahı’ konusunda Belediye Başkanı ile görüşülmüş, belediye olarak yapılan çalışmaları ve Filyos Çayı’nın ıslahı konusunda yapılan planları Belediye Başkanımız öğrencilerle paylaşıldı. Okulumuzda ‘Kentimi Seviyorum’ konulu bir ve ikinci kademe şiir ve kompozisyon yarışması düzenlenmiş, dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Çaycuma ve çevresini tanıma amaçlı Çayır Mağarası’na, Kadıoğlu Köyü örenyerine, Gökgöl Mağarası’na, Gökçebey Hayvanat Bahçesi ve Arkeoloji Müzesi’ne okulumuz idareci, öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla geziler düzenlendi. Yaşadığımız çevreyi tanıma amaçlı Devrek Pınarönü Köyü Göl Dağı’na idareci, öğretmen, öğrenci ve öğrenci velilerinin katılımıyla doğa yürüyüşü düzenlendi. Kentimizde faaliyet gösteren OYKA Kâğıt Fabrikası’na okulumuz idareci, öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla eğitim gezisi düzenlendi. Öğrencilerin kâğıt üretim aşamalarını gözlemleyerek, fabrikanın ilçemize ve yurdumuza ekonomik katkısı konusunda bilgi sahibi oldular. Okulumuzda ‘Kentsel Gelişim Projesi’ adı altında program düzenlendi. Programa Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Dereli katılım gösterdi. Geçmişten günümüze Çaycuma’daki değişim ve gelişimi gösteren okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan fotoğraf sergisi açılmış, misafirler ilk olarak bu sergiyi gezdirildi. Programda şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Birinci olan şiir ve kompozisyon öğrenciler tarafından okundu. Programda ‘Çaycuma Belgeseli’ sunumu yapılarak, okulumuz halk oyunları ekibi ‘Aman Ey Aman Of’ şarkısı eşliğinde yöresel halk oyunları sergilemiştir. Çaycuma’nın tarihçesi programda izleyicilere sunulmuştur. Programda Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız kürsüye çıkıp Çaycuma kentinin gelişimi konuşunda düşüncelerini ve faaliyetlerini izleyicilerle paylaştılar.”

Ayrıca Zonguldak Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Kentsel Gelişim Projesi” kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında Çaycuma Koleji 5/A sınıfı öğrencilerinden Ece Aydoğdu il ikincisi olurken, 5/A sınıfından Şevval Karabiçici ise il üçüncüsü oldu. Öğrenciler ödüllerini Zonguldak Valiliği’nde düzenlenen törenle aldılar.

Editör: Pusula Gazetesi