Türkiye&[#]8217;nin ilk bağış okulu olan Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi&[#]8217;nin 74&[#]8217;üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Törene; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 19&[#]8217;uncu Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun, Çelikel Lisesi Vakfı Onursal Başkanı Canpolat Pamay, okul yöneticileri, öğretmenler, eski mezunlar ve öğrenciler katıldı.

Okul önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı&[#]8217;nın okunmasıyla başlarken, ardından Atatürk büstüne çelenk konuldu.

Törende, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya ve hediyeler verildi. Daha sonra konferans salonundaki etkinliklere geçildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Mehmet Çelikel Lisesi Müdürü Hasan Koca, &[#]8220;Mehmet Çelikel Lisesi, eğitime açıldığı 1938 yılından beri ülkemizin çağdaş, saygın ve Atatürk ilke ve inkılaplarına sıkı sıkıya bağlı en önemli eğitim kurumlarından birisidir. Lisemiz, eğitimde nitelikli, kalitede öncü ve yetiştirdiği değerli mezunları ile marka olmuş bir eğitim ve kültür yuvasıdır. Mehmet Çelikel Lisesi olarak büyük Atatürk&[#]8217;ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti&[#]8217;ni çağdaş medeniyetler seviyesine yükseltmede ve cumhuriyetin değerlerinin korunmasına da var gücümüzle çalışacağız&[#]8221; dedi.

Mehmet Çelikel Lisesi Vakfı Başkanı Mehmet Sağlam Gürol ise, &[#]8220;Mehmet Çelikel Lisesi, 74 yıl önce her zaman şükranla, minnetle ve rahmetle andığımız Mehmet Çelikel tarafından cumhuriyetin ilk bağış olarak yaptırıldı. Uzun yıllar Zonguldak ve ilçelerinin tek lisesi olarak şehrimiz gençlerinin eğitim almalarına yuva oldu. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığını için hepinize teşekkür ediyorum&[#]8221; diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin şiir dinletisi ve müzik etkinliği ayakta alkışlanırken, saat 12.30&[#]8217;da zilin çalması ile katılanlara etli pilav dağıtımı gerçekleştirildi.

Mehmet Çelikel Lisesi&[#]8217;nin 74&[#]8217;üncü yılı kutlama etkinlikleri kapsamında resim sergisi gezildi ve okul bahçesinde müzik etkinlikleri sunuldu.
Editör: Pusula Gazetesi