Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Yönetim Kurulu Üyesi Halil Furat İl Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Parti binasında partililer ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Furat, her türlü fedakarlığı göze alarak bu göreve talip olduklarını ifade etti.

Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu, Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin, Gökçebey İlçe Başkanı Halit Karademir&[#]8217;in yansıra çok sayıda Belediye Başkanı Furat&[#]8217;a destek veren ekipte yer aldı.

Daha önce yapılan toplantıda tarafsız kalacağını açıklayan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile İstanbul&[#]8217;da olan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık açıklamaya katılmadılar.

Ereğli örgütünün Halil Posbıyık&[#]8217;ın dönmesini beklediği belirtilirken yapılacak görüşmenin ardından tavrını ortaya koyacağı öğrenildi. Devrek ilçe örgütü ise yeniden dy olması beklenen İl Başkanı Tümer Peker ile hareket ediyor.

Tutuklu Milletvekili Mehmet Haberal&[#]8217;ın ağabeyi Osman Haberal ile eski İl Başkanlarından Mahmut Altuntaş da Furat&[#]8217;a destek olmak için parti binasındaydı.

Çok iyi bir kadro oluşturacaklarını ve bu görevi layıkıyla yapacaklarını sile getiren Aday Halil Furat, açıklamasında şunları söyledi:

Çok sevdiğim partimle tanışmam 15 yaşında (1972) yılında oldu. Partimin her kademesinde hiçbir çıkar ve beklentim olmadan çalıştım. Bugüne kadar yegâne düşüncem partimin bir oy daha fazla alabilmesi oldu.

Aldığım parti terbiyem gereği, partime hiç ihanet etmedim, partimden başka hiçbir partiye destek vermedim, oy vermedim.
Türkiye de demokrasi adına çok yanlış işlerin yapıldığı, toplumun her vesile ile ayrıştırıldığı, siyasi iktidarın kendisinden yana olmayan herkesi ötekileştirdiği ve bununla kalmayıp her fırsatta baskı altına aldığı, medyanın neredeyse tek sesli hale getirildiği, dahası halkımızın iradesi ile seçilen milletvekillerinin cezaevinde tutulduğu bir dönemi yaşıyoruz.

Bunlardan birisi de çok değerli Zonguldak milletvekilimiz Profesör Doktor Mehmet Haberal´dır. Biz, bu yönüyle de demokrasi ayıbım doğrudan yaşayan bir iliz.

Her türlü baskıya ve şantaja rağmen dimdik ayakta duran bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi´nin ilkeleri Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün belirlediği ilkelerdir. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bu ilkeleri her şart altında yaşatacak bilgiye, beceriye ve cesarete sahip kadrolar yetiştirmiştir.

İYİ BİR KADRO OLUŞTURACAĞIZ

Ben ve arkadaşlarım nasıl zorlu bir dönemden geçtiğimizin farkındayız, bu nedenle bize önemli görevler düştüğünü biliyoruz ve her türlü fedakârlığı göze alarak il yönetimine talip oluyoruz. Tüm ilçelerden gelecek çok değerli arkadaşlarımızla iyi bir kadro oluşturacağız. Bu görevi layıkıyla yapacak çok sayıda arkadaşımız var. Hiçbir arkadaşımızı dışarıda bırakmayacağız. Sadece adı yönetim üstesine yazılacak arkadaşlarla değil, tüm arkadaşlarımızla, gece gündüz hep beraber çalışacağız.

Belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, il genel meclisi üyelerimiz, yönetici sıfatını taşıyan arkadaşlarımız, mahalle ve köy temsilcilerimiz, gençler, bayanlar, delegeler, üyeler ve gönüldaşlarımız, hep beraber çalışacağız. Sevgiyi, saygıyı, dayanışmayı, kardeşliği, dostluğu, arkadaşlığı, yoldaşlığı daha ileri noktalara taşıyacağız.

BAŞKA ADAY DA KAZANSA PARTİMİZE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye´nin ve Zonguldak´ın Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyacı var. Bu bilinçle önce partimizde yapacağımız önemli işler var. Toplumun bütün kesimlerini kucaklayacak çalışmalar yapacağız.

Zonguldak´ın üvey evlat muamelesi gördüğü, ulaşım, eğitim, sağlık gibi en temel alanlarda bile mağdur edildiği, devletten aldığından daha fazlasını verdiği halde AKP kadrolarınca Zonguldak´ın kambur olarak gösterilmeye çalışıldığı, iktidara yandaş kadroları zenginleşirken, insanların sefalet ücretiyle taşeronlara mahkûm edildiği ve göçün sürdüğü bir dönemde hep beraber yapacak çok işimiz var. Kaygılıyız, ancak bir o kadar da heyecanlıyız, coşkuluyuz. Heyecanımız güzel şeyler yapmaya yöneliktir. Coşkumuzu hep birlikte her şart ve koşulda sürdürme kararındayız.

Tek liste ile seçime girsek de, başka bir aday seçimleri kazansa da, aynı heyecan ve coşku ile partimize çalışmaya devam edeceğiz. Tek amacımız var; o da iktidar olmak ve Türkiye´yi karanlıktan kurtarmaktır.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi