Zonguldak genelinde tüm CHP &[#]8216;lilerin ve kamuoyunun merakla beklediği Zonguldak İl Kongremiz, 3 Haziran 2012 tarihinde yapılacaktır. İlçe kongrelerimizden sonra İl Kongremizin de tamamlanmasıyla, 2014 yerel seçim ve 2015 Genel seçimleri sürecine dönük çalışmalar büyük bir hız kazanacaktır.

Bu nedenle Zonguldak İl Kongremizin CHP&[#]8217;sine, Zonguldak&[#]8217;a yakışır demokratik bir olgunlukla, başarılı bir şekilde tamamlanması büyük önem taşımaktadır. Partimiz açısından Zonguldak&[#]8217;ta geçtiğimiz üç genel seçimde ortaya çıkan açık bir gerçek vardır. Her üç seçimde de, partimiz oylarını ciddi bir şekilde artırsa da AKP birinci parti oldu ve mecliste 3 vekil ile temsil edildi. Bu 10 yıllık süreçte Zonguldak sürekli kan kaybetti. Kaybetmeye de devam ediyor. Zonguldak &[#]8216;ın sorunları büyüyor. Artık bu süreci tersine çevirmenin zamanıdır.

Biz Kdz.Ereğli İlçe Örgütü olarak İl Kongremize böyle bir gerçekten yola çıkarak bakıyoruz.

Bilindiği gibi Zonguldak kongremize dönük daha önce Milletvekilimiz Sayın Ali İhsan Köktürk, Merkez, Çaycuma, Alaplı, Gökçebey İlçe Örgütlerimiz ve bu ilçelerdeki belediye başkanlarımızın ortak düşünceleriyle Sayın Halil Furat&[#]8217;ın il başkanlığı üzerinde bir mutabakat sağlanmıştı.

Bizlerde bu süreci değerlendirecek, sonuçta diğer İlçe Örgütlerimizle birlikte hareket etmeye, Zonguldak kongresinin birlik beraberlik içinde geçmesi yönünde katkı sağlamaya karar verdik.

Bu nedenle Zonguldak kongremizde, sayın Halil Furat&[#]8217;ın başkanlığında bir il yönetimi oluşumuna destek vereceğimizi tüm partililerimize ve kamuoyuna bildiriyoruz&[#]8221;.

Editör: Pusula Gazetesi