Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) 2011-2012 Akademik Yılı mezuniyet coşku içerisinde gerçekleştirildi. Kozlu Beldesi´ndeki Kozlu Stadı´nda düzenlenen mezuniyet törenine Vali Erol Ayyıldız´ın yanında, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Köksal Toptan, Özcan Ulupınar, Zonguldak Belediye Başkanı CHP´li Muharrem Akdemir, YÖK Yürütme Kurulu üyesi Durmuş Günay, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Üniversitenin şehir kampüsündeki fakülte ve yüksekokullardan mezun olan 2 bin öğrenci, stada gruplar halinde girerek protokolün önünden geçiş yaptı. Vali Erol Ayyıldız, öğrencilerin geçişi sırasında ayağa kalkarak onları selamladı. Diğer protokol üyeleri, oturdukları yerden öğrencileri alkışlarken, Vali Ayyıldız, 35 dakika boyunca ayakta durarak önünden geçen 2 bin öğrenciyi alkışlayarak selamladı.

Öğrencilerin sahadaki yerlerini almasının ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, 2011-2012 Akademik Yılı´nda toplam 6 bin 12 öğrenciyi mezun etmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. YÖK Yürütme Kurul Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ise konuşmasında öğrencileri tebrik etti. BEÜ´de 8 yıl öğretim üyesi olarak görev yaptığını hatırlatan Prof. Dr. Günay, "Benim zamanımda merkez kampüste küçük bir alanda tören yapardık. Şimdi ise stat doldu taştı" dedi.

1933´ten 1976´ya kadar Türkiye´de 76 üniversite kurulduğunu ifade eden Prof. Dr. Günay, 1976´dan 2012´ye kadar ise 90 üniversite daha kurulduğunu kaydetti. 1992´de kurulan üniversitelerle ilgili 1993´te katıldığı bir yükseköğretim çalıştayında, yeni kurulan üniversiteler için ´yüksek liseler´ şeklinde eleştiriler yapıldığını vurgulayan Prof. Dr. Günay, "Bugün BEÜ´nün de aralarında bulunduğu o üniversiteler, çok eski üniversitelerle bir çok konuda boy ölçüşecek konuma yükselmiştir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tüm öğrenciler, öğretim görevlisi Cem Dertsiz eşliğinde mezuniyet yemini etti. Öğrenciler, ardında da hep birlikte kep fırlatarak mezuniyet coşkusu yaşadı. Halk oyunları gösterilerinin yapıldığı törende daha sonra fakülte ve yüksekokullarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Son bölümde ise diplomalarını alan öğrenciler, ikinci kez kep atarak mezuniyeti kutladı.

VALİ 35 DAKİKA AYAKTA ALKIŞLADI

Vali Erol Ayyıldız, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) 2011-2012 Akademik Yılı mezuniyet töreninde 2 bin öğrenciyi, 35 dakika boyunca ayakta durarak selamladı.

Editör: Pusula Gazetesi