TBMM Eski Başkanı, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, taşkömürüne teşvik verilmemesinin ardından Zonguldak’ta üretim yapan firmalardan da destek alarak Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve bürokratlarla görüştü ve taşkömürüne teşvik sorununu ortadan kaldırdı.

Her taraftan bilgi ve belge topladığını 4-5 kez Bakan Çağlayan’ı ziyaret ederek gerekçeleri izah ettiklerini söyleyen Milletvekili Köksal Toptan: “Sorun çözüldü. Zonguldak için bu konunun çok önemli olduğunu zannediyorum” dedi.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Pusula’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Taşkömürü teşvik kapsamına girecek. Sayın Çağlayan’la 4-5 kez konuştum. İlgili bürokratlarla görüştüm. Onlara bizim gerekçelerimizi izah ettik. Onlarda kendi aralarında tartıştılar ve bizim söylediğimiz gerekçelerin doğru olduğuna ikna oldular. Sorun çözüldü.

Her taraftan konuyla ilgili belge ve bilgi aldık. Elimizi kuvvetlendirme adına yatırım yapan arkadaşlarla da görüştük. Mehmet Hattat’la, Alp Gürkan’la, Salih Demir’le görüştüm. Yani herkesten bilgi aldım. Dediğim gibi 4-5 kez Zafer Beyle ve bürokratlarla görüştüm. Sorunu da çözmüş olduk. Zonguldak için bu konunun çok önemli olduğunu zannediyorum. Sanıyorum önümüzdeki süreçte çok yararlarını göreceğiz.”

Editör: Pusula Gazetesi