Mithatpaşa Tüneli daha önce tek tünel olarak projelendirilmişti. Yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda iki ayrı tünel olarak yeniden projelendirildi ve proje bitti. Ulaştırma Bakanlığı Mithatpaşa Tüneli’nin inşaat ihalesini önümüzdeki günlerde duyuracak.

69 Ambarları’na yapılması gündemde olan kampus hastane için Vali Erol Ayyıldız bu sabah (dün) oradaki girişimcilerle buluştu. Sağlık Bakanlığı 3 ay içerisinde alanın boşaltılmasını istedi. Yıl sonuna kadar çalışmalar başlatılacak. Oradaki işgalcilere yer bulmaya çalışılıyor.

Kapuz ile Kilimli arasındaki sahil yolu projesinde olası taşkın ve dolgu sorunu nedeniyle yapılması gereken çalışmalar vardı. Onlar yapıldı. Firma şantiyesini kurmaya başladı. Önümüzdeki günlerde çalışmalar başlayacak. Kısa sürede tamamlanmasını bekliyoruz.

Duble yollar konusunda Zonguldak- Karaman arasında 3 bin 700 metre asfaltlama yapılacak. Diğer bölümlerde yolları açma, sanat ve kanal yapıları hızlandırılıyor. Elvanpazarcık bölgesinde ki istimlak sorunları vardı. Onlar giderildi.

Zonguldak Ereğli güzergahında çalışmalar devam edecek. Değirmenağzı’ndeki tünellerde çalışmaya başlanmıştı. Orada inşaat geçici olarak durdu. BEDAŞ’ın yapması gereken bir çalışma var. Tünellerin inşaatı ile dolgu çalışmasına devam edilecek.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç ile Ankara yönünden kente birlikte girdik. Bir ara telefonlarına bakıyordu. Telefonlarını kapatıp ulaşım sorunumuzu görmesini ve Ankara’ya aktarmasını istedik. Gördü ve bunları dile getirdi.

Editör: Pusula Gazetesi