Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Tümer Peker, 3 Haziran’da yapılacak il kongresinde aday olduğunu açıkladı.

Peker’in adaylık açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Aday Adayı Songül Malkoç’da katılarak destek verdi.

Tüm İlçe Başkanlarını davet ettiklerini fakat ya işleri dolayısıyla ya da kendisini desteklemedikleri için gelmemiş olabileceklerini söyleyen Başkan Peker, kendisini destekleyip de gelmeyen Belediye Başkanlarının olduğunu söyledi.

Bu zamana kadar Cumhuriyet Halk Partisi için var güçleriyle çalıştıklarını ve bu göreve devam etmek için yeniden göreve talip olduklarını belirten CHP İl Başkanı Tümer Peker, adaylık açıklamasında şunları ifade etti:

“Sizlerle hep birlikte 2011 Şubat ayından bugüne CHP’nin ilkelerinden, Genel Merkez’in kararlarından sapmadan zorlu ama bir o kadarda onurlu bir süreç geçirdik. İl başkanımız Osman Yayla’nın istifasının ardından, yönetim kurulumuz tarafından seçildiğim ve büyük bir onurla yürüttüğüm CHP Zonguldak İl Başkanlığı görevinde, Ülkemiz ve ilimiz sorunlarına çözüm bulma çabası içindeyken, partimizin her ilçede oylarını artırdığı 12 Haziran 2011 genel seçimini hep beraber yaşadık. Tabi ki eksikliklerimiz oldu ancak canımızı dişimize taktık Zonguldak’ımız için, ülkemiz için durmadan, yorulmadan çalıştık ve bütün CHP örgütü olarak anlımızın akıyla çıktık. Zaman zaman yönetimimizden ve aldığımız kararlardan hoşnut olmayan arkadaşlarımız olmuştur, ancak ben ne olursa olsun örgütümün ve ülkemin bekasını düşünerek hareket etmişimdir. Örgüt başkanı olmanın gereği olarak; Genel Başkanımdan aldığım talimatları, parti terbiyem ve akıl süzgecinden geçirerek, özellikle de yönetim kurulumla paylaşarak, akıl ve fikir birliği ederek uyguladığım için bugün gönlüm çok rahat. Ülke olarak çok zor günler yaşadığımız bir süreçten geçiyoruz. İktidar ve uzantılarının her yeni gün Cumhuriyet’in değerlerine saldırıp, karşı devrim naraları attığı bugünlerde biz Cumhuriyet Halk Partililere çok büyük görev düşüyor. Sizleri öncelikli olarak görev yaptığım süre boyunca gösterdiğiniz direniş ve partimizin bayrağını daha ileriye taşımak için yaptığınız fedakârlıklardan dolayı kutluyorum.

Her birinizle yine, yeniden beraber omuz omuza mücadele vermek benim için gurur kaynağı olacaktır. Her biriniz CHP çatısı altında bu onurlu mücadelenin bayrağını taşıyorsunuz. Bende sizlerden aldığımız güç ve Cumhuriyet Halk Partisinin tek sahibinin üyelerimiz ve onların seçtiği delegeler olduğuna olan inancımla, 3 Haziran günü yapılacak olan il kongremizde yeniden İl başkanı adayı olmaya karar verdim. Kavgamız insanlık ve onur kavgasıdır. Kavgamız Cumhuriyet ve Atatürk kavgasıdır. Kavgamız her şeyden önce güçlü örgüt kavgasıdır. Görevde bulunduğum süre içerisinde ülkesi ve milleti için ter döken tüm yol arkadaşlarıma gönülden teşekkür ederken, yine ve yeniden kuracağımız mücadele hattında dün olduğu gibi bugün de onurlu ve kararlı bir siyaset anlayışı güdeceğime hepinizin önünde söz veriyorum.

DESTEKLEYİPTE GELMEYEN BELEDİYE BAŞKANLARI VAR

Bu ekip bizim kendi ekibimiz, Tümer Peker´e başarısız dediler. 12 Haziran 2011 seçimleri sonucuna bakalım: ben politikacı olmak istemem, politikanın kelime anlamı Yunancada yalancıdır. Zonguldak´ın başarısı net bellidir, oylarda 60.500 artış oldu. Başarının ardında örgüt, başarısızlığın ardında Tümer Peker vardır. Kendileri hepsi buraya davet edildi, belki işleri vardı ondan gelemediler. Beni desteklemiyor da olabilirler. Ama şunu da söyleyebilirim, beni destekleyip de gelmeyen belediye başkanları da var. Biz rahatız, bu demokratik bir yarıştır. Her göreve gelen arkadaşa saygı duyacağız.

EREĞLİ’NİN KARARI NETLEŞMEDİ

Pazartesi günü Ereğli’de idim. Belediye Başkanımız Sayın Posbıyık ile görüştüm. Sonra İlçeye gittim. Sonra döndüm. İlçe Başkanıyla görüşürken akşam toplantı yapacaklarını söylediler. Bende bunun üstüne yarın yani Salı günü açıklamamı yapmayayım Çarşamba’ya erteleyeyim dedim. Bana “Abi sen açıklamanı yap, rahat ol” dedi. Bende yok Çarşamba günü yaparım dedim. Ereğli’nin şuanda keskin bir tavrı yok. Karar alınmış değil. Ereğli bu akşam (dün akşam) yeniden toplanacak. Ereğli büyük bir ilçemiz ve her halükarda Ereğli’nin desteğini almak bizim için bir kazançtır. Ama bir endişemiz yok. Çünkü kararları netleşmedi.”

DR. TOPALOĞLU: ARTIK TAHAMMÜL EDEMİYORUM

CHP 24´üncü Dönem Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Dr. Güngör Topaloğlu, etik ve ahlaki değerlerin olmadan bir yere varılamayacağını belirterek: “Mevcut bir il başkanımız var, bir toplantı yapılıyor Zonguldak´ta. Vadinin milletvekili geliyor, bir damat, bir MHP MYK’sından bir kişi, mevcut ilçe başkanımız, yanlarında il başkanı adayı, CHP temayülleri bunu mu gösterdi? Ben artık tahammül edemiyorum. Siyaset ahlakımız, CHP terbiyemiz ayak oyunlarına müsaade etmez. Hep belden aşağı vuruyorlar. Bugünden itibaren Pazar gününe kadar her şeyimizi ortaya koyalım, seçimi alacağımıza inanıyorum. İli alırsak bunların alayını def ederiz. Sokakta korkunç tepki var, bizim hiç bir şey söylememize gerek yok. Eğer bu il teşkilatı da giderse bundan sonra CHP ortadan bölünmüş olarak görevine devam edecek” dedi.

MALKOÇ: TARAF OLMAK ZORUNDA KALDIM

CHP 24´üncü Dönem Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Songuldak Malkoç ise, taraf olmak zorunda kaldığını belirterek; “Ben örgütçü bir aileden geliyorum. Biat etmesini hiç bilmem. Ama liyakat etmesini bilirim. Yani ben yakışmasını bilirim. Tümer ağabeye neden babam dedim; baba inanılan, dürüst, doğru ve sana yön verecek olan insandır. Onun için babam yerine koydum. 12 Haziran seçimlerine kadar hepiniz benim çok çalıştığımı biliyorsunuz. Ben aday adayı olup aday olamama rağmen bu yolda Özcan Ulupınar’a rağmen kıyasıya çalıştım. Bunda Haberal Hocamın, Ali İhsan Köktürk’ün, Erol Sarıal’ın, Ünal Demirtaş’ın ve aday olamayan bir yığın insanın katkısı olmuştur. Yani bu bir örgüt, inanma olayıdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkelerine inanma olayıdır. Songül Malkoç, Tümer Peker’in peşinde giderse Belediye Başkanı olamaz diyorsunuz. Benim böyle bir iddiam yok. Ayrıca bunun takdiri il örgütünün değil, genel merkezin olacak. Doğruluktan, dürüstlükten, çalışkanlıktan yana olan insanları belediye başkanı yapacaklar. Ben 12 Haziran seçimine kadar 1 saat AKP’den oy almak için, yarım saat Saadet Partisinden oy almak için mücadele ettim. Ama içimdeki olayları CHP örgütü ile konuştum. Hiçbir ilçe başkanı mesela Umut Başoğlu ‘ben Halil Furat’ı destekliyorum’ diyor mu? Halit Karademir, ‘Ben Halil Furat ya da Tümer Peker’i destekliyorum’ diyor mu? Ben bizzat ağızlarından duymadım. Ben inanmıyorum. Sağduyulu tüm üst kurul delegelerinin bize sahip çıkacağına içten inanıyorum. Bunlar gerçek Cumhuriyet Halk Partililerdir. Kişisel düşünceleri tabiî ki olabilir ama örgütler bu doğruluğa, dürüstlüğe tabiî ki sahip çıkacaklardır. Bende Zonguldak’ın başarısını daha da arttırmak için bu örgüt gurubuyla yola çıkıyorum. Sizlerinde sağduyulu olacağınıza inanıyorum. Yerel yönetimlerde adamımız hiç olmayacak. Ben Genel Başkanıma, Genel Merkezimize inanıyorum.

Ben ilçe seçimlerinde tarafsız kaldım. Tarık’ı da severdim ve hala seviyorum da ama ne Yaşar Avcı’cı nede Tarık’cı oldum. Ama ben bugün Cumhuriyet Halk Partisinin kimyasını bozmak isteyenlere izin vermem. Bu tamamen örgüt meselesidir. Onun içinde burada taraf olmak zorunda kaldım. Yani dışarıdan gelen etkenlere izin vermemek adına Tümer ağabeyin peşinde koşuyorum. Bizde kavga yok barış var. Benim ailemde 3 şey var; ailem, Zonguldak ve Cumhuriyet Halk Partisidir. 4 Haziran’da Halil Başkanım kazanırsa Halil Başkanımla çalışacağım, Tümer Başkanım kazanırsa onunla çalışacağım. Katkım ne olursa o doğrultuda çalışacağım” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi