Zonguldak Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri yaşanan olaylar nedeniyle yarım kalan ve 17 haziran’da yenilenecek olan kongrenin seçimli olmayacağını belirtti.

Kongreyi seçimli yapmayacaklarını belirten Şehri; “

Kongre süreci gayet iyi işliyor. Mali Kongre yapacağız. Kongreye kimlik taramasından girilecek. Geçen seferki tatsız görüntüler olmayacak. Oda başkanları ve esnaf kefalet oda başkanları gelecek.

Müfettiş raporuna göre arkadaşların kefaleti vardı onun için seçime gittik. Bir genelge gelmiş eski seçilenler yeni ana sözleşmeye uyma hükümlülüğü yok diye. Biz buna bakmamıştık. Bunu bilseydim zaten seçime gitmezdim. Çünkü benimde kefaletim vardı. Aslında bizim arkadaşlarımızla bir problemimiz yoktu. Hüseyin Özdemir’e kefildim ben ödedim. Müfettiş ödenmediği zaman yönetimden düşüleceğini söylemişti. Ama genelgeyi görünce kongreyi seçimle yapmaya gerek yok. Bizim sıkıntımız yeni ana sözleşmedeki sıkıntıları yerine getirmekti. Ticaret ve Sanayi Bakanlığından görüş alınmış yeni seçilecekler yeni sözleşmeye göre seçilecekler ama eskiler 4 yıl boyunca devam ediyor.

Geçen sene benim denetimdeki arkadaşımla 140 tane toplamıştık. 56 tane o topladı. 196 tane toplamış olduk. 197 olması lazımdı biz iki taraf imza atınca 1 kişiye gerek görülmedi.

Ekibimizin içerisinde çatlak yok. Önceden de yoktu. Bizi sıkıntıya sokan ana sözleşmedeki kefaletti. Bu nedenle seçimli yapma zorunluluğumuz yok” dedi.

Oda Başkanlarının yeni bir kooperatif kurma çabasını saygıyla karşıladığını belirten Şehri; “

Yeni bir kooperatif kurulabilir. Karabük’te de ikincisi kuruldu. İki veya üç tane daha da kurulabilir. Kurulmaz diye bir şey yok. Kimse buna engel olamaz. Artısı, eksisi olmaz. Yeter ki iyi niyet çerçevesinde, insanları rahatlatabilecek şekilde kredi verilirse orası burası fark etmez. Önemli olan yönetimin düzgün, insanlara yardım edici olmasıdır. Kim daha iyi hizmet görüyorsa oraya gider” dedi.

Kooperatifin borçlarını ve alacaklarını yapılandırma yolunda çalışmalara devam ettiklerini beliren Şehri; “Ben geldiğimde buranın kiracılardan 84 Milyar alacağı vardı. Şimdi bunları tahsil etmeye başlayacağız.

Giriş katını bankaya vermiştik. Bankaya engel olundu. İnşaat ve Daire Başkanı beni aradı protokolü yapacağız dedi. Sevinmiştik ama gelmedi. Başka birine kiraya verdik ve 1 yıllık peşin aldık” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi