Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkan Adayı Halil Furat, adaylık süreci ve Tümer Peker’in adaylığıyla ilgili ilk kez Pusula’ya konuştu.

Furat, Peker’den daha iyi performans sağlayacağına inandığını ve siyasete başladığı günden bu yana il ve ilçe başkanı olma özlemini duyduğunu söyledi.

Kazanacağına kesinlikle inandığını belirten Halil Furat, açıklamasında şunları ifade etti:

“Senelerdir parti içerisinde yaptığımız çalışmalar neticesinde herkesinde özlemini duyduğu gibi benimde ilçe başkanlığına ya da il başkanlığına bir özlemim vardı. Onun için siyaset yaptığım süreç içersinde hep ileri de ilçe başkanı ya da il başkanı olabilirim düşüncesiyle çalışmalarımı parti içerisinde yoğunlaştırdım. Parti ideolojisini öne çıkartan, partiyle ilgili her tülü çalışmada sadakat gösteren bir süreç yaşadım. İl, İlçe Gençlik Kollarında, il yönetimlerinde çalıştım. Gerek ilçe başkanlarımız gerekse belediye başkanlarımız bu süreç içerisinde bana aday olmamla ilgili baskı yaptılar. 4 tane ilçe ittifak sağladı. Bunu yapabileceğimle ilgili de kafamda hiç şüphe uyanmadı. Yani bu işin üstesinden gelebileceğimi geçmişten beri kendimi hazırlamıştım. Arkadaşların teklifiyle de gerek Ali İhsan Bey gerek Haberal Hocam ve onu temsil eden arkadaşlar bu işi layıkıyla yapabileceğime inandılar. İlçe başkanlarımız ve belediye başkanlarım benim üzerimde ittifak sağlayarak aday olmamın önünü açtılar. Bende düşünmeden, zaten özlemini duyduğum, beklediğim bir durumdu ve aday oldum.

PARTİNİN ÇOĞUNLUĞU BENİM ÜZERİMDE İTTİFAK SAĞLADI

İl başkanlığı örgüt işidir. Tümer Beyin de kendi sürecinde başarıları vardır. Benimde onu desteklediğim ya da desteklemediğim yönler vardır. Ama bu parti içerisinde bir hizmet yarışıdır. Ben bu görevi daha iyi yapacağıma inandığım için aday oldum. Yoksa Tümer Peker yapamadı diye değil. Tümer Bey atama sürecinde bir tercih kullandı ve tercihini Ali Koçal’dan yana yaptı. Biz Ali İhsan Beyle yola devam ettik. Ben en başında Ali İhsan Beyin kadrosundan il yönetimine girmiştim. Tümer Bey de aynı şekilde girmişti. Ama biz Ali İhsan Beyle siyaset yapmaya devam ederken Tümer Bey Ali Koçal’ın yanında yer aldı. Dolayısıyla parti içerisinde bir ekip hareketi oluştu. Sonuçta Tümer Bey İl Başkanı oldu. Şimdi partinin çoğunluğu benim üzerimde ittifak sağladı. Ben 55 yaşındayım ve Tümer Beye göre daha genç, daha dinamiğim. Tümer Bey 70 yaşında tekrar il başkanlığına aday olmak istiyorsa ben 55 yaşındayken bunu istemem hakkımdır diye düşünüyorum. Ondan daha iyi performans sağlayacağımı ve partimi ondan daha iyi temsil edeceğime inanıyorum. Tümer Beye ve tüm arkadaşlarıma partime yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.

ARKAMIZDAKİ 400 OYUMUZU KAİLE ALMAK ZORUNDALAR

Siyasette yüzde vermek mümkün değil. Ben genel seçimlerde 3 milletvekili çıkartacağız diye iddiaya girdim ama kaybettim. Ama kazanma yüzdem yüksek. Kimse zaten kazanmayacağım diye yola çıkmaz. Arkamızda 400 oyluk bir blok var. 168 oyluk bir blok da kararsız. Her halükarda Ereğlili ve Devrekli arkadaşlarda beraber olacağız. Bizim bu işi yapacağımıza inanan arkadaşlar bizi destekleyecekler. Onun için seçimi alacağımız mutlak. Seçime girenler bizim 400 oyumuzu kaile almak zorundalar.

BAŞKA ADAYLARIN ÇIKMASINI İSTERİM

Tümer Peker ve benden hariç Erol Mekik de aday olacak diye duydum ama bilmiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nde ne kadar çok aday çıkarsa o kadar mutlu olurum. Ben demokrasi işlesin istiyorum. Delege önemini, değerini anlasın istiyorum. Biz çıkacak adayları demokrasi adına bağrımıza basarız. Onlarda kazansa hiçbir şey fark etmez, ben yine çalışırım. Ben geçmişte anlaşamadığım halde birçok milletvekiliyle çalıştım. Bundan sonrada kaybedersem kendi dönemimde çalışıyormuşum gibi çalışırım.”

Editör: Pusula Gazetesi