Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) 11. Dönem 2. Genel Üye Toplantısı Zonguldak Barosu ev sahipliğinde Emirgan Otel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya; Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Asude Şenol, Zonguldak Baro Başkanı Av. İbrahim Kerem Ertem, 25 baronun kadın hukuku komisyon başkanı ve üyesi katıldı.

Toplantıda divana Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı ve TÜBAKKOM Dönem Sözcüsü Av. Hidaye Kahyaoğulları, Zonguldak Barosu, Bursa Barosu ve Gaziantep Barosu avukatlarından birer kişi seçildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Zonguldak Baro Başkanı Av. İbrahim Kerem Ertem, katılımcılara teşekkür etti. Ertem kadının meselesinin erkeğin de meselesi olduğunu belirterek, “İki emek kavramının birleştiği bir mekanda bulunmak bize mutluluk veriyor. Sizlere göstermiş olduğunuz üstün gayret ve emekten dolayı teşekkür ediyorum. Hep birlikte bir şeyler yapmak gerektiğine inanıyorum. Sadece size ‘Yolunuz uzun, yükünüz ağır’ demek en kolay kelimeler olacak. Hep birlikte bu eşitlik mücadelesinde yer almanın işi daha da kolaylaştıracağını düşünüyorum. Kadın hareketinin bir emek hareketi olduğunu ifade ettim. Bundan kimse şüphe etmiyor. Bundan dolayı sadece kadını sevmek, sadece kadından nefret etmek, sadece reklam unsuru yapmak ya da töre cezası kesmek, sadece kadının meselesini kadına bırakmak yetmez. Kadının meselesi erkeklerinde meselesi olmalıdır. Herkesin hür, özgür, bağımsız yaşadığı, temel hak ve hürriyetlerle donatılmış bir medeniyet kuracaksak, kadın erkek birlikte yapmalıdır. Birinin diğerine görev bahşetmesi ve ona başarılar dilemesi tek başına yeterli değildir” dedi.

Konuşmanın ardından 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadın Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un değerlendirilerek, uygulamasına ilişkin tespitlerin değerlendirilmesi, 6284 Sayılı Konuna ilişkin değerlendirmeler ve Sığınma Evleri, Şiddet İzleme ve Önleme Merkezlerinin Kurulmasına ilişkin yönetmelik değerlendirmeleri konuları görüşülmeye başlandı.
Editör: Pusula Gazetesi