69 Ambarlarına yapılması planlanan kampus hastanenin önünde herhangi bir engel kalmadı. Bölgede bulunan işyerlerinin tahliye çalışmalarına başlandı. Sağlık Bakanlığı çalışma için yaklaşık 100 metre kare alanın boşaltılmasını istedi ancak saha üzerindeki işyerlerinin gidebilecekleri yer sorunu çözümlenmeyi bekliyor.

Pusula&[#]8217;nın Cumartesi günkü sayısında &[#]8220;Hastane yeri kesinleşti&[#]8221; şeklinde okurlarına duyurduğu gelişme kamuoyunda büyün yankı uyandırdı. Bu gelişmenin ardından hastanenin ne zaman başlayacağı gündeme geldi. Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Sağlık Bakanlığı&[#]8217;nın daha fazla zaman kaybetmek istemediğini ve bu yıl içinde inşaata başlamak istediği söyledi.

Alan üzerindeki işyerlerine uygun bir yer bulmak istediklerini belirten Uçar; Bakanlık yetkilileri orada bulunan işgalcilerin biran evvel alanı boşaltmalarını istiyorlar. Bizim bu konuda Zonguldak Valiliğimiz tarafından bir çalışma başlatıldı. Arkadaşlarımızı mağdur etmemek için bir yer bulmak istiyoruz. En kısa süre içerisinde orayı boşaltacağız&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi