Kozluspor&[#]8217;un Olağan Genel Kurulu, Pazar günü gerçekleştirildi. 3 Mart&[#]8217;ta yapılan Olağanüstü Genel Kurul&[#]8217;la Başkanlık koltuğuna oturan Ali Bektaş, yeni listede yapılan değişikliklerle beraber güven tazeledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı&[#]8217;nın okunmasının ardından gerçekleştirilen genel kurulda, Divan&[#]8217;da Adem Özkul, Hasan Kefeli ve Sadık Şirin yaptı. Kozlu Meydan Düğün Salonu&[#]8217;nda gerçekleştirilen Kongreye, 496 delegeden 49 üye katıldı. Ali Bektaş&[#]8217;ın tek listeyle aday olduğu Genel kurul&[#]8217;da, 49 delegeden tamamından geçerli oy alarak yeniden başkanlığı seçildi.

YENİ İSMİ KOZLU BELEDİYESPOR

İş adamı Murat Yüksel&[#]8217;in görevinden ayrılmasının ardından Başkanlık koltuğuna oturan Ali Bektaş, Kulübün Belediye&[#]8217;nin kaynaklarından yararlanabilmesi için isminin değiştirilmesi için teklif verdi. Kulübün isminin &[#]8216;Kozlu Belediyespor&[#]8217; olması için isim değişikliği teklifini oy birliğiyle kabul edildi. Kozluspor, 2012-2013 futbol sezonunda Kozlu Belediyespor olarak Bölgesel Amatör Lig&[#]8217;de devam edecek.

İsim değişikliğiyle ilgili konuşan Bektaş, &[#]8220;Belediye&[#]8217;nin bazı kaynak, gelir kalemlerinden yararlanabilmesi için tüm Türkiye&[#]8217;de olduğu gibi Belediyespor ismiyle isminin değiştirilmesi gerekiyordu. Belediyenin bunun içinde olmasını istedik. Yasal prosedürleri yerine getirmek istedik. &[#]8220; dedi.

MURAT YÜKSEL&[#]8217;E TEŞEKKÜRLER

Kozlu Belediyespor&[#]8217;un Başkanı Ali Bektaş, önceki dönem kulübe önemli hizmetleri bulunan Murat Yüksel&[#]8217;e teşekkür ederek sözlerine başladı. Bektaş, &[#]8220;Bundan evvel ki Kulüp Başkanımız Murat Yüksel, kendisinden Allah razı olsun. Kozluspor&[#]8217;a büyük emekler vermiştir. 1,5 senelik dönem içerisinde yaklaşık 1 Trilyona yakın harcama yapmıştır. Tesisleri yapmıştır fakat daha sonra Belediye olarak biz üstlenmek zorunda kaldık. İyi günleri, kötü günleri birlikte yaşadığımız zaman hiçbir zaman Kozluspor Kulübü iyilikleri unutan bir camia değildir. Geçtiğimiz sezon 1,2 trilyon sadece futbolcu transferinde kullanıldı. Bunlar çok ciddi rakamlar. Bunların 450&[#]8217;si ödenmişti. Son 3,5 aylık dönemde Kozluspor&[#]8217;da futbolculara 540 milyar para ödendi. Diğer masraflarla beraber bu rakam 700 milyara ulaşıyor.

Fasulyeden, pirinçten bahsetmiyoruz paradan bahsediyoruz. Şuan bu rakamlar uçuk geliyor.

3,5 ayda bu rakamı bulduk ödemeleri yaptık. Futbolcuların 100 kadar alacakları kalmıştır onlarda haklarını helal etsinler.

BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAY

Sıkıntıyı çeken bilir. Futbolcuların paralarımızı alamıyoruz, çıkmıyoruz dedikleri Bölgesel Amatör Lig&[#]8217;de futbolcusuna Zonguldak Kömürspor&[#]8217;dan sonra en fazla parayı veren Kulüp biziz. Hiç mağdur etmeden, gönül isterdi bir yerden geliri olsundan ona göre bütçeyi ayarlayalım. Bekara karı boşamak kolay, dışarıdan takım çok iyi olsun en iyisi olsun.

ASIL OLAN ZONGULDAK KÖMÜRSPORDUR

Bana sorsanız şahsi fikrimi söylüyorum. Kimse yanlış anlamasın Kozluspor benim canımdır. Kozluspor, Zonguldak Kömürspor&[#]8217;un alt yapısı olsun. Zonguldak Kömürspor Birinci Lig&[#]8217;lere kadar yükselsin, asıl olan şehir takımıdır. Çünkü biz yan yanayız. Benim gönlüm her zaman bunu ister. Şehir takımı her zaman üstte olması gerekir. Dışarıdan bakıldığında hadi sende taşın altına eline sok dediğinde, hep uzaklaşmışlardır belli insanlar kalmışlardır.

Kongreye gelen insanlar bile kulübünü seven dost insanlardır. Murat Yüksel döneminde görev yapan arkadaşlara sonsuz teşekkür ediyorum. Teknik kadrodan, futbolcusuna kadar hepsi haklarını helal etsinler. Büyük iş başarmışlardır. Geçen sezon için çok büyük paralardan söz ediyorum. Profesyonel kulüp değil ki, Federasyondan geliri olsun, İddiadan, Spor Toto&[#]8217;dan geliri olsun.

Bölgesel Amatör Lig, kadro olarak Spor Toto 3. Lig&[#]8217;in üzerinde daha kaliteli oyuncuların yer aldığı lig. Kilimli Belediyespor&[#]8217;un yer aldığı grupta Zonguldak Kömürspor ve Kozluspor kadrosuyla Şampiyonluğa oynardı.

BEKTAŞ, ALT YAPIYA DİKKAT ÇEKTİ

Bu paralara dayanarak kulübü yönetmek zordur, belli bir süre sonra tıkanma noktasına gelirsiniz. Kaldı ki bugün Konyaspor, Denizlispor, Ankaragücü üst düzey kulüplerin kapısına haciz geliyor. Bunun tek bir çözümü var, sabit belli bir gelirin sağlayıp alt yapından yetiştirdiğin topçuyla sonuna mücadele edeceksin. Yıllardan beri söylenir, bugün grubumuzda yer alan Düzce Beyköy Belediyespor&[#]8217;un 3 bin nüfusu vardır. İlk 11&[#]8217;inde 6-7 tane Beyköylü oyuncu yer alıyor.

POPÜLİSTLİK YAPMAYA GEREK YOK

Biz 40 bin nüfuslu beldede şehrin çok entegre olduğu yerde, Kozluspor&[#]8217;un kadrosunda 1 tane oyuncumuz vardı. O da gitti Üniversiteyi kazandıktan sonra Kastamonu&[#]8217;ya. Bu bizim ayıbımızdır. Çünkü senin Kozlundan yetişecek oyuncu, benim son 3 hafta benim paramı vermediler de, top oynamıyorum diyemez. Maçtan kaçamaz, çünkü burada. Taşıma suyuyla değirmen dönmüyor. Hedef noktamız olarak, Salı günü yönetim kurulu toplantımızda gelir-gelir belli olduktan sonra toplantı yapacağız. Tutup ta Popülistlik yapmaya gerek yok. Kozluspor süreç içerisinde merdivenleri tırmanacak. Herkes en iyisini ister ama yapamaz.

Biz de isteriz 3. Lig, 2. Lig, Bank Asya. Koskaca Zonguldak şehri kaç yıldır amatör kümede.

Öyle bir kötü iş ti herkes Zonguldak Kömürspor iyi olsun ister, el uzatan aile var ona da herkes köstek olmaya çalışır. Bir şey yapmak isteyeni arkasından çekmeye çalışıyoruz.

Yeni bir yönetim kurulu oluşturduk. Hepsi özveriyle çalışacaklarını umuyorum. Yeni bir Kozluspor oluşuyor. Geliriyle, gideriyle, denge düzeniyle kendi hocalarıyla bir yere gelecektir. Taşıma suyuyla değil, kendi özüyle bir şeyler yapacaklarını göreceksiniz.

Direk muhalefet etmeden, direk başarısızlıkta olsa, bu yönetim kurulunun arkasında dimdik durmanız. Biz manevi şeyler bekliyoruz.

Beldeyle beraber kulüp kulübümüzde ilerlesin istiyoruz. Zonguldak Kömürspor Amatör kümedeyse bilin ki ekonomimiz de amatördedir. Hepsi birbiriyle bağlantılıdır.

KOZLU BELEDİYESPOR YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

Ali Bektaş, Seyfullah Demir, Şerafettin Tupçu, Ömer Çamur, Tuncay Karakuş, Fikret Korkmaz, Cengiz Gürleyen, Fevzi Demirbaş, Kemalettin Kara, Hakan Yayalar, Uğur Saral, Harun Balta, Erhan Birinci, Hasan Atalay, Sadık Şirin

DENETLEME KURULU ASİL ÜYELER

Şendoğan Erinç, Dehan Tanoba, Soner Bektaş

ASKF ASİL ÜYELER

Erhan Birinci, Harun Balta, Mehmet Kulaksız

Editör: Pusula Gazetesi