Geçtiğimiz aylarda kurulan ve Merkezi Ankara&[#]8217;da bulunan Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları ve Araştırma-Eğitim Birliği (LLM-BİR) Derneği´nin 18-19 mayıs´ta Ankara´da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, kan kanserinden korunma ve tedavisinde izlenmesi gereken yollar anlatıldı. Lösemi, Lenfoma, Miyelom Hastaları ve Araştırma Eğitim Birliği Derneği&[#]8217;nin ilk toplantısına katılım yoğun oldu.

Toplantı, Ankara Congresium Kongre Merkezi´nde gerçekleştirildi. Toplantıya, AK Parti Ankara Milletvekili, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, 22. Dönem Balıkesir Milletvekili Ali Kemal Deveciler de katıldı. Toplantıya ayrıca birçok üniversite hastanesinin yöneticisi ile uzman doktorlar ve kan kanseri hastalığıyla mücadele eden hasta ve hasta yakınları katıldı.

Dernek Başkanı Prof. Dr. Muhit Özcan ve ikinci başkan 22.Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın 2 gün süren bilgilendirme seminerinde yaptıkları konuşmalarda hekim ve hastalığı atlatmış isimler olarak farklı bakış açılarıyla böyle bir derneğe neden ihtiyaç duyulduğunu anlattılar.

Darklı başlıklar altında yapılan toplantılarda hastalık öncesi belirtiler, teşhis ve güncel tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verildi.

Kan kanseri hastalığının önlenmesi, tanı ve tedavisinin en iyi şekilde yapılmasını sağlamak, her türlü hematolojik kanserli hastaların hastalıkları ile ilgili bilgi düzeylerini arttırmak, hastaların her türlü hakkını korumak ve kollamak, hastalara destek ve yardımlarda bulunmak, hastaların var olan en uygun tedaviye en kolay şekilde ulaşmalarını sağlamak için yapılması gereken çalışmalar ve izlenmesi gereken yöntemlerin anlatıldığı toplantı sonrası dernek başkanı Prof. Dr. Muhit Özcan ve ikinci başkan Harun Akın katılımcılara teşekkür ettiler.

Kanserden korunmak, doğru tedavi olabilmek, uzman doktorları bilgilendirmek, Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve ilaç firmaları arasında iletişim kurmak amacıyla kurulan derneğin yönetim kademelerinde uzman doktorlar, hasta ve hasta yakınları bulunuyor.

Deneğe, derneğin yeni hizmete giren www.losemilenfomamiyelom.org internet adresinden ulaşmak mümkün.

Editör: Pusula Gazetesi