Yazarımız Mehmet Yılmaz´ın CHP ve Haberal ailesi analizi...




Kongre zamanı muhalefeti unutuyor diye eleştirdiğimiz CHP kongreyi de unuttu; konuşulan tek şey Haberal Ailesi. Başkan adaylarının vizyonunu yeterliliğini bıraktık varsa yoksa Haberallar.

Basında birçok köşede 12 Haziran öncesinde Zonguldak CHP’ye yaptıkları katkı yazıldı; çoğunuzda yakinen biliyorsunuz. Bunlara buradan girmeyeceğim. Derdim son günlerdeki polemik. İşin aslı bu soğuk savaş Sayın Mehmet Haberal’ın ismi daha adaylık için anılırken başladı. Türkiye genelinde partinin önünden geçmeyenler, yaşadıkları yerde yerini bilmeyenler. Atatürk’ün adını ağzına almaya korkanlar vitrin, hatta umut oldu; ama Zonguldak Mehmet Haberal’ı tartıştı. Zonguldak’ta tefecisi tüfecesi, onların savunucuları partide çeşitli görevlere talip oldu; sesini çıkaran olmadı; birileri Sayın Haberal aday olmasın, listedeki yeri değişsin diye imza topladı.

Seçim bitti bölgeden ayrılmadılar; Ankara’da da bizlerin yardımcısı oldular. Bugünde biz Sayın Cevdet Uğurlu namı diğer ‘damat’ ildeki toplantıya niye katılmış onu tartışıyoruz. Yahu el insaf; Ankara’dan gelip toplantıya mı basmış bu adam? Milletveki Sayın Ali İhsan Köktürk’ün başkanlık yaptığı toplantıya davet edilmiş katılmış, fikri sorulmuş konuşmuş.

Sanki Ankara’dan gelirken de ithal delege getirmiş; MHP’den de delege transfer etmiş. Siyasi partilerde delege olabilmenin en büyük şartı parti üyesi olmak. Hem durmadan CHP üyesi olmanın onurundan zorluğundan bahsedeceğiz, hem de bu üyelerin arasından tüm üyelerin seçtiği delegeleri tartışacağız; hakikaten komik.

Parti içinde bunlar tartışılırken birde durumdan vazife çıkartanlar; pastadan dolayı ilkönce ağzının suyu akan, sonra da dilimi az bulunca kudurup salyası oraya buraya saçılanlar çıktı ortaya. Abdestle ağızlarına almaları gereken isimleri; yakışıksız ama kendilerine yakışan ifadelerle anıyorlar. Karalamaya kalktığınız isimler eğitimli iş adamları. Birçok iş kolları var ama yaptıkları işler arasında şantaj, tehdit falan yok. Naçizane tavsiyem onları kimse kendinden görmesin; karşısındakilerde dikkate almasın.

Mehmet Haberal Hocamızın SUÇUM NE kitabı 12 haziran öncesinde hemen hemen her eve girdi. Sanırım, böyle giderse Haberal Ailesi Zonguldak günlerinin anlatıldığı ‘SUÇUMUZ NE yi yakında çıkarırlar.

En başta yazdım bırakalım kavgayı önümüze bakalım; çünkü seçilecek isim Zonguldak’ın yüzü olacak.İyi düşünelim çünkü bu sefer sorumluluğunuz daha büyük.Keşke iki adayı kamuoyu önünde karşılıklı konuşturabilme imkanımız olsa da, delegelerin iki aday hakkında da fikir sahibi olma şansı olsa

Editör: Pusula Gazetesi