Zonguldak Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, kooperatifin eski kiracısı olan ve kendisine haksızlık yapıldığını iddia eden Ömer Rakanoğlu’nun açıklamalarına yanıt verdi.

Rakanoğlu’nun 5 yıldır tek kuruş ödemediğini ve toplam elli beş bin lira kira borcu olduğunu ifade eden Başkan Şehri, “Hem işyerini kiralayacaksın hem de 5 yıl gibi bir süre hiç kira vermeyeceksin ondan sonra da çıkıp tahliye edilmiş olduğun dükkanın için tekrar bana geri vereceksin diye talepte bulunacaksın. Buna kargalar bile güler demeyeceğim, çünkü kargalar en azından riyakar değillerdir!” dedi.

Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, açıklamasında şunları söyledi: “Son günlerde basında çıkan ve Kooperatif yönetimini suçlayıcı ifadeler içeren haberlerdeki asılsız iddialar üzerine tarafımızdan iddialara cevap verecek açıklamalar yapılma zorunluluğu doğmuştur.

Eski kiracı Ömer Rakanoğlu´nun yönetimimizi suçlayıcı ifadelerine yer verilerek, kendisine haksızlık yapıldığını ve 9 aydır kiraya verilmeyen mekandan dolayı Kooperatifin zarara uğratıldığı iddia etmektedir.

Eski kiracı Ömer Rakanoğlu daha önce Başkanlık görevini yürüten Hüseyin Özdemir tarafından 2009 yılında açılmış olan tahliye davası sonucu, geçmişe yönelik ve bu gün itibari ile gecikme faizi hariç yaklaşık 55,000-tl (elli beş bin) kira borcu nedeni ile tahliye edilmiştir. Bahsi geçen meblağ, yaklaşık 5 yıllık kira dönemine aittir.

Tahliyesi Hukuk çerçevesinde yapılmış bir kiracıya tekrar aynı iş yerinin kiraya verilmesi gibi bir durumun söz konusu olmayacağını herkes bilir. Kaldı ki kendisi, kongrede Hüseyin Özdemir ´i desteklediği için böyle bir karar verildiğini iddia ediyor. Bizim öyle bir sıkıntımız yok, olmadığını kendisi de aslında gayet iyi biliyor. Ayrıca mademki Hüseyin Özdemir´i destekliyor tahliye davasını 2009 yılında görevdeyken açmış bulunan Hüseyin Özdemir ´in o gün ki görev sorumluluğuna da saygı göstermesi gerekir.

Bizler adaletin üzerinde değiliz. Mahkeme tahliyesine karar vermiş, uygulamak da bize kaldı. Kendisine uzun bir süre bu tahliye kararını uygulamama riskine girerek, ödemelerini yapması için fırsat verdik. Öyle olduğu halde yine eski kira borçlarından ve güncel kiralarından bir kuruş dahi ödemedi. Burası kimsenin malı değildir, istediği gibi kullanacak.

Eski kiracı Ömer Rakanoğlu mekanın 9 aydır boş olduğunu ve Kooperatifin zarara uğratıldığını iddia etmesi yine gerçekleri yansıtmamaktadır. Çünkü Zonguldak’ta faal olan bir Banka ikinci şubesini açmak için şube müdürleri nezdinde bizimle irtibata geçerek burayı iki kat olarak kiralamak istediklerini bildirdiler. Ve bizler de onların proje sorumluları ile birlikte Belediye de tadilat işlemleri için yeni bir proje aşamasına girdik. Bu Banka ile sözleşme yapıldığın da iki kat için 5 yıllık peşin alınacak ve hatrı sayılır bir ücret konusunda prensip olarak anlaşmıştık. Fakat ne hikmetse bizler bu proje peşin de koşarken dışarıdan birileri sürekli Bankayı rahatsız ederek buranın kiralamasını engellemişlerdir. Biz ve sayın Rakanoğlu bunların kim olduklarını zaten biliyoruz. Bu nedenle Banka yönetimi işi ağırdan almaya başlayarak süreci uzatmış ve sonunda da vazgeçmiştir. Bütün bunların her adımını Sayın Rakanoğlu zaten en az bizler kadar bilmektedir.

Eskilerin bir tabiri vardır; Özrün kabahatinden büyüktür diye! Hem işyerini kiralayacaksın hem de 5 yıl gibi bir süre hiç kira vermeyeceksin ondan sonra da çıkıp tahliye edilmiş olduğun dükkanın için tekrar bana geri vereceksin diye talepte bulunacaksın. Verilmeyince de karalamak için gazetelere beyan vereceksin. Buna kargalar bile güler demeyeceğim, çünkü kargalar en azından riyakar değillerdir!”

Editör: Pusula Gazetesi