Ergenekon davasının tutuklu sanığı CHP Milletvekili Mehmet Haberal, avukatı aracılığıyla yazılı açıklama yaptı. Prof. Dr. Mehmet Haberal, Recai Birgün&[#]8217;ün duruşmada tanık olarak dinlenilmesine değindi.

Bülent Ecevit´in tedavisini yürüten sağlık ekibinde, uzmanlık alanının dışında kalması nedeniyle kendisinin yer almadığını belirten Haberal, ancak Başkent Üniversitesi´nin rektörü sıfatıyla Başbakan´ın tedavi süreciyle yakından ilgilenip, bir an önce sağlığına kavuşarak görevine başlaması için yoğun gayret sarf ettiğini kaydetti.

Başkent Üniversitesi´nce düzenlenen ve eski Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şağar ile Rahşan Ecevit´e ilaveten, bir sureti o tarihteki koruma müdürü Recai Birgün´e de tarafınca tutanak ile teslim edilen sağlık heyeti raporlarına değinen Haberal, bu raporlarda, Ecevit´e mutlak yatak istirahat yapması gerektiğine dair herhangi bir öneride bulunulmayıp, tam tersine, travmaya maruz kalmamak koşuluyla 2 saatlik periyotlarla günlük ofis çalışmalarını sürdürebileceğinin açıkça yer aldığını vurguladı.

Haberal açıklamasında, şunları anlattı:

&[#]8220;Kanaatimce, merhum Bülent Ecevit´in tedavi süreci ile ilgili şahsımı ve kurucusu olduğum Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi´ndeki değerli hekimleri, kamuoyunda zan altında bırakmaya yönelik bu tür asılsız ithamlara en güzel yanıtı, halkımız, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde, yüz binlerce oy vererek Ecevit´in ilk kez seçildiği Zonguldak´tan beni CHP 24. dönem milletvekili seçerek vermiştir. Mahkeme huzurunda dinlenen tanık beyanları ile de suçsuzluğumun bir kez daha kanıtlanmış olması ve demokratik hukuk devletinin bir gereği olarak, daha önce tahliye edilen milletvekilleri ile ilgili emsal kararlar da göz önünde bulundurularak, milli iradenin tecellisine engel teşkil eden 3 yılı aşkın süredir devam eden haksız tutukluluk halime son verilmesini temenni ederim.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi