10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları bir ayağı da Zonguldak&[#]8217;ta gerçekleştirilecek.

Türkçe Olimpiyatları Zonguldak İl Komitesi Medya Sorumlusu Mehmet Anursal, Türk dilinin dünyada hak ettiği konuma gelmesi ve daha yaygın bir şekilde kullanılması için olimpiyatların 2003 yılından bu yana düzenlendiğini söyledi. 8 Haziran&[#]8217;da Zonguldak Kemal Köksal Şehir Stadyumu&[#]8217;nda yapılacak Türkçe Olimpiyatıyla ilgili sunum yapan Anursal, &[#]8220;Batı Karadeniz ayağını oluşturan Zonguldak&[#]8217;taki şölenimize Azerbeycan, Benin, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Brezilya, Filipinler, Galler, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Tunus, Pakistan, Kenya, Endonezya, Mısır, Moldova, Norveç, Tacikistan&[#]8217;daki Türk Okullarında eğitim gören 80 öğrenci katılacak. Olimpiyatlar kapsamında ilimizde 8 Haziran´da Kemal Köksal Stadyumu´nda etkinlik gerçekleşecek. Vatandaşlarımızı bu etkinliğimize bekliyoruz&[#]8221; dedi.

Bütün gazetecileri Türkçe Şöleni&[#]8217;ne davet eden Anursal, en iyi Türkçe öğrenen öğrencileri, ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından bu yana düzenlenen olimpiyatlar aracılığıyla yurt dışında Türkçe&[#]8217;ye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandığını kaydetti. Daha sonra kürsüye gelen 10. Türkçe Olimpiyatları Zonguldak İl Tertip Komitesi Başkanı Yusuf Menteşe ise, &[#]8220;Bundan sonraki süreçte bu güzel organizasyonun en güzel şekilde duyurulması çok önemli. Bu güzel organizasyona sizlerin de işbirliği ile en güzel noktayı koymak istiyoruz. İlimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum&[#]8221; diye konuştu.

Zonguldak Dedeman Otel&[#]8217;de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına kent merkezinin yanı sıra Ereğli, Alaplı, Devrek ve Çaycuma ilçelerinden 70 gazeteci katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi