Alaplı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Nizamettin Onatoğlu, okul Giyim Üretim Teknolojileri bölümü öğrencileri tarafından Gençlik Haftası etkinleri kapsamında bir defile düzenlendiğini söyledi.
Defilenin büyük beğeni topladığını belirten Onatoğlu, “Gençlik haftası etkinlikleri kapsamında Okulumuzun Giyim teknoloji bölümü öğrencileri yıl boyunca ürettikleri kıyafetleri hem öğretmenlerinin beğenisine sunmak hem de aileler tanıtmak amacıyla defile düzenlendi. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederim. Çok güzel bir defile oldu. Öğrencilerimiz kendi hünerlerini hem mesleklerinde hem sunumda gösterdi. Önümüzdeki yıl meslek tercihi yapacak 9. Sınıf öğrencilerimize de bölümlerini tanıtmış oldular. Özellikle Rafiye Aydın ve Perihan Ünlü öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Defilenin ardından Gençlik Haftası dolayısıyla bir program düzenlendi. Saygı duruşu be İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Alaplı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Edebiyat öğretmenlerinden Bünyamin Çakmaklı yaptı. Şiir dinletisinin ardından okuldaki izci öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler izlendi.
Gençlik haftası etkinliklerine şölen havasında devam edildi. Yumurta taşıma, balon patlatma, top sektirme, sandalye kapmaca ve şarkı söyleme yarışmaları düzenlendi. Yarışmalarda öğretmenler de yarışmalara katılınca öğren ve öğretmenler eğlenceli zaman geçirdi.
Editör: Pusula Gazetesi