Öğretmenevi&[#]8217;nde gerçekleştirilen programda Tarkan Zengin&[#]8217;e, günün anısına Ak Parti Çaycuma İlçe Başkanı Günyamin Bostancı tarafından Devrek Bastonu hediye edildi. Sunumuna, &[#]8220;siyasette en önemli unsur samimiyet, içtenlik, güven, halkın yüreğine girebilmek&[#]8221; sözleriyle başlayan Zengin, siyasette iletişimi kavramsal, taraftar kazanma, seçmen eğilimleri, yeni dönem siyaset anlayışı başlıklarında anlattı.

Zengin konuşmasında şunları söyledi: &[#]8220;Milletimizin özünde asillik, asalet ve medeniyet var. Milletimiz kendinden olanlara daha çok sahip çıkıyor. İnsanların gönlüne girmek çok kolaydır. Ama siyasetçilerin basit hatalarıyla gönüllerden çıkmakta çok kolaydır. Milletimiz içten, samimi olana sevgisini de, kızgınlığını da beğenisiyle gösterir. Milletle gönül bağı kurmak, milleti anlamak için milletin içinde olmak gerekir. Onlarla dertleşir, sevinci ve acıyı paylaşıp dualarını alır. Günümüz siyasetinde Ak Parti bir salt bir siyasi parti değil. Anadolu insanını temsil eden bir kuruluştur. Ak Partinin önemi de burada. İnsana değer vermesinde. Kaybettiğimiz değerleri yanlış yerlerde aramayalım. Kendi kültürümüze baktığımızda başarıyı buluruz. Siyasetin özü insana hizmettir. İnsana değer veren siyasi anlayış bireysel ve toplumsal algıyı da olumlulaştırır&[#]8221; dedi.

Tek parti dönemindeki emir-komuta anlayışının toplumsal algılama tepkilerinden örnekler sundu. Halkımızın anladığı şekilde ismiyle diyalog kurarak, kucaklayabilmek, sevgi diliyle, gönülden dinleyerek, güven vererek yapılan siyaset her zaman halkın gönlünde yer alır. Yapılabileceklerin sözünü vermek ve takip etmek, sonuçlarını halkla paylaştıkça siyasetimiz de halkla kaynaşır ve siyaset düzeyimizde yükselir&[#]8221; şeklinde sunumunu tamamladı. Siyaset Akademisinin katılımcılarınca alkışlandı.

Editör: Pusula Gazetesi