Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, PASH, MASS ve DMP firmaları tarafından yürütülen Atıksu Arıtma ve Kanalizasyon Projesi çalışmalarını inceledi.

Başkan Akdemir, projenin son aşamasına gelindiğini ifade ederek toplanan atıklardan enerji üreteceklerini söyledi. Akdemir: &[#]8220;Tesisimiz Türkiye&[#]8217;nin en modern tesisi. Zonguldak&[#]8217;ta yapılan çalışmalar hep ön plana çıktı ama esas yüzü burasıdır. Tesisimizin bütün mahallerdeki atıkların toplanma noktası burasıdır. Modern tesisimizde denize sıfır noktayla derin 650 metre ileriye pompalanacaktır. Ve burada toplanan çamurdan elektrik enerjisi üreteceğiz kendi tesisimizi çalıştırır hale getirmiş olacağız. Halkımız adına ben çok büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Başlangıcı yapan arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Çünkü onların da çok büyük emekleri var&[#]8221; dedi.

DMP Koordinatörü Ömer Özkan ise atıkların arıtılıp güvenli şekilde denize verilebileceğini belirterek şunları söyledi: &[#]8220;Başkanımızın da ifade ettiği gibi son derece teknolojik bir tesisi Zonguldak&[#]8217;a kazandırmak üzereyiz. İşlemimiz son noktasına geldi. Şehir içerisinde ki boru hattı bu işlerin bu projenin tamamının çok az bir kısmıdır. Belediyenin harcamaları ve emekleri asıl buradadır. Tüm atık sular toplanıp burada en yeni yöntemlerle biyolojik olarak arıtılıp denize güvenli şekilde verilecektir. Bu tesisin tüm ekipmanları dışarıdan geldi. Yerel işlerde Zonguldak&[#]8217;ın güçleri kullanıldı. Yerel işgücüne önem verdik. İspanyol ve Türk Hükümetinin öngördüğü şartlarda ekipman seçimleri ve imalatlarını yaptırdık. Her şey sözleşme şartlarına uygun şekilde yapıldı. Tabiî ki bu yatırım ve işlemlerde en başta Belediye Başkanımız ve kendisinin değerli müdürlerinin katkıları oldu.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi