Çaycuma&[#]8217;da meydana gelen köprü faciasının ardından kayıpları arama çalışmaları devam ederken yıkılan köprünün yerine yapılması gündemde olan köprünün yerinin nerede olacağıyla ilgili farklı görüşler var. Vali Erol Ayyıldız köprünün ihale sürecinin başladığını belirterek kısa sürede tamamlanacağını açıklamıştı.

Ayyıldız&[#]8217;ın açıklamasının ardından en çarpıcı öneri İnşaat Yüksek Mühendisi Bülent Kantarcı&[#]8217;dan geldi. Kantarcı yıkılan köprünün yerine yenisinin yapılmasını doğru bulmadığını bunun yerine 2 kilometre kuzeyine ve 2 kilometre güneyine iki yeni köprü yapılmasının Çaycuma için hayati önem taşıyacağını belirtti.

Bu düşüncenin daha yüksek sesle tartışılmasını isteyen Kantarcı şöyle dedi;

Neden böyle düşündüğümü açıklayayım;

Yıkılan eski köprünün yanına yeni teknoloji ile ve daha geniş olan yenisinin yapılması zorunlu idi. Ve çok şükür ki, önceden yapılmıştı. Şimdi onu rahatça kullanıyoruz.

Yeni köprünün yanına bir yeni köprü daha yapmak yerine Çaycuma İmar Planında yerleri belli olan 2 adet yeni köprüyü yapalım. Çünkü, hali hazırda üzerinden geçtiğimiz köprüde &[#]8220;kapasite&[#]8221; sorunu yok. Zaten ucunda &[#]8220;trafik ışıkları&[#]8221; var.

Çaycuma&[#]8217;yı Zonguldak merkez gibi &[#]8220;tek giriş-çıkışlı&[#]8221; bir yer olmaya mecbur ve mahkum etmeyelim. Eski İstasyon şimdiki Atatürk caddesi üzerindeki yığılmayı arttırmayalım. Çaycuma&[#]8217;nın iki yakasını farklı yerlerden birbirine bağlayalım. Kenti yayalım. Yeni caddelerin açılmasını, yakın köylerimizin ve yeni oluşacak kentsel alanların da değer kazanmasını sağlayalım.

Bu köprüler sayesinde &[#]8220;raylı ulaşım sisteminin&[#]8221; Çaycuma çevresinde bir RİNG (halka) olarak oluşturmasının başlangıçının temelini atalım. (Düşünsenize, Havaalanından, Kayıkçılardan veya Perşembe&[#]8217;den tramvaya binen hemşehrimizin Çarşı merkezine, Devlet hastanesine vs. çok hızlı ve güvenli bir biçimde tek araçla ulaştığını)

Fevkani&[#]8217;den ve Gazipaşa&[#]8217;dan başka bir yer göremeyenlere ve onların engellemelerine karşın, çok yaygın bir yerleşime sahip Çaycuma&[#]8217;nın, yakın köyleri ile halen bütünleşmiş olduğunu, komşu beldelerle de birleşerek hızla bir &[#]8220;metropol&[#]8221; olma yolunda olduğunu, bunun uzun vadede engellenemeyeceğini görmeye çalışalım.

Bizim sloganımız bölünmek, parçalanmak olmamalı, biz aksine bu köprülerle sıkı birleşmeleri sağlayalım&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi