Çaycuma Dereköseler Köyü Eğitim Kültür Kalkınma ve Dayanışma Derneği tarafından köy meydanında hıdrellez ve köyü yemeklerini tanıtan etkinlik düzenlendi. Etkinliğe; CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Kaymakam Hasan Yaman, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Ak Parti İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, CHP İlçe Başkanı Umut Başoğlu, GMİS Başkanı Eyüp Alabaş, İlçe Müftüsü Ömer Keskin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özgür Uslubaş, Şoförler Odası Başkanı Barbaros Uçar, Muhtarlar Derneği Başkanı Cemil Usluer, il genel meclis üyeleri, okul müdürleri ve din görevlileri katıldı.

Çaycuma Dereköseler Köyü Eğitim Kültür Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Naim Eren, hem yöresel yemekleri tanıtmak hem de hıdrellezi karşılamak amacıyla düzenledikleri programda şunları söyledi: “Bir yıl önce kurulan derneğimiz kanalıyla, ilk olarak ilköğretim öğrencilerine ücretsiz SBS hazırlık kitabı dağıttık, ilk defa aşure etkinliği düzenledik. Unutulmaya yüz tutmuş atalarımızın yediği yemekleri tanıtmak amacıyla hazırlık yaptık. Bundan sonra boş bırakılan arazilerimiz nedeniyle, meyvecilik ve seracılık dalında vatandaşlarımızı eğitip üretime yöneltmeye çalışacağız.”

Dereköseler Köyü Muhtarı Cemil Kanoğlu, derneğin kuruluş amacını yerine getirmesi için, herkesin derneğe sahip çıkmasını istedi. İlçe Müftüsü Ömer Keskin, sekiz mahallesi bulunan Dereköseler Köyü’nde merkez camisinin olmadığını söyleyerek, vatandaşlardan bu konuda destek istedi. Ayrıca köyde bir Kuran Kursu açılması temennisinde bulundu. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, çocukluğunda yaşadıkları etkinlikleri günümüze taşıyan, köy halkına teşekkür etti. Kaymakam Hasan Yaman hem baharı kutlamak hem de birlik beraberlik için yapılan etkinliğin heyecanını paylaştıklarını belirterek; “Etkinliğe vesile olan dernek ve muhtarlığa teşekkür ediyorum, diğer köylere örnek olmasını diliyorum”dedi.

Etkinlikte öğrenciler tarafından çuval ve yumurta taşıma yarışmaları yapıldı. Çaycuma’ya özgü değişik tatlar tanıtılarak konuklara ikram edildi. Dereköseler Köyü İlahi Grubu tarafından günün anlamına uygun ilahiler seslendirildi.

Editör: Pusula Gazetesi