10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Devrek ilçesi Cumhuriyet Alanı&[#]8217;nda etkinlik düzenlendi. Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı&[#]8217;nın okunmasıyla başlarken, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Malkoç yaptı. 10-16 Mayıs arası Engelliler Haftası olduğunu hatırlatan Malkoç, &[#]8220;Engellilik insanlığın ortak sorunu olduğundan, bu hafta yalnız ülkemizde değil Birleşmiş Milletler dahil 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanmaktadır. Bu hafta içerisinde engellilerimizin sorunları tartışılır, onların yaşam standartlarını yükseltmek için çareler aranır. Engelliler haftası aynı zamanda insanlığı sorgulamak ve hissetmek için öneli bir haftadır. Ancak ülkemizde her alanda engellilerin sorunları katlanarak devam etmektedir. Bugün sağlık, eğitim, istihdam, sosyal güvenlik ve toplumsal yaşama tam katılım gibi temel sorunlarda engelli vatandaşlarımız için de büyük fırsat eşitsizlikleri yaşanabilmektedir. Engellilerimizin en büyük sorunu olan istihdam konusunun çözümünde eğitime olan inancımızla İŞKUR ile girdiğimiz ortak çalışma sonucunda engellilerimizin 6 ay boyunca sigorta maaşlarının ödendiği baston kurslarımızın ikincisini de hayata geçirdik. Bizler daha bunun sevincini yaşarken engellilerimizin 15-24 Mayıs tarihleri arasında diplomaları ve raporları ile baston sarayımızdaki İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü&[#]8217;ne başvurusunu yapacakları, kura ile gerçekleşecek olan engelli memur alınımının haberi mutluluğumuzu bir kat daha artırmıştır. Bizlere her konuda destek veren Kaymakamımız Hüseyin Öner ve Belediye Başkanımız Mustafa Semerci&[#]8217;ye teşekkürlerimizi sunuyorum&[#]8221; dedi.
Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner ise, &[#]8220;Değerli davetliler, engelli olmak dünyanın, toplumumuzun, ülkemizin önelmiş gerçeğidir. Ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesinde bireylerin insan hak ve özgürlüklerinden, eşit bir şekilde yararlanması ve engellilere sağlanan haklarda önemli bir veri olarak kabul edilmektedir. Türkiye&[#]8217;de engellilerin sorunlarının hukuk temeli güvenceye kavuşturulması yönünde ciddi atılımlar, rehabilitasyon ve eğitimleri, istihdam olanakları, sosyal ve sportif faaliyetler, yoluyla topluma kazandırılmaları yönünde başarılı çalışma ve uygulamalar vardır&[#]8221; diye konuştu.
Düzenlenen etkinliklerde, Özel Yeni Hayat, Özel İnci Tanesi ve İlköğretim Okulları Özel Alt Sınıfı öğrencilerinin sergiledikleri çeşitli gösteriler davetliler tarafından büyük ilgi toplarken, Ankara&[#]8217;nın Bağları adlı oyun havasında Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Engelliler Derneği Başkanı Songül Malkoç davetlilerin temposu eşliğinde oyun oynadılar. Düzenlenen etkinlimin ardından Devrek Baston sarayında engelliler tarafından hazırlanan serginin açılışı gerçekleştirildi.
Etkinliğe; Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Halil İşler, İlçe Emniyet Müdürü Murat Biber, il genel meclis üyeleri, MHP İlçe Başkanı Ayhan Danacı, CHP İlçe Başkanı Şeref Aydınlı, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi