Tutuklu Milletvekilleriyle ilgili yeni düzenleme arayışı devam ederken Ak Parti ve CHP yeni düzenlemeyle ilgili uzlaşma sağladı.

Ergenekon tutuklusu Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay&[#]8217;ın tutuksuz yargılanmalarının önünü açacak düzenelem şöyle

2. Yargı Paketi üzerinde çalışan CHP´li ve AK Partili üyeler, adli kontrolden yararlanma şartı olan 3 yıl sınırının kaldırılması konusunda uzlaştı. Düzenleme yasalaşırsa tutuklu vekillerin serbest bırakılmasının hukuki dayanağı sağlanmış olacak.
Tutuklu milletvekillerinin cezaevinden çıkışını sağlayabilecek yasa değişikliği için Meclis&[#]8217;te adım atıldı. TBMM Adalet Komisyonu&[#]8217;ndaki 2. yargı paketi üzerinde çalışan alt komisyonda CHP ve AK Partililerin uzlaşmasıyla, en fazla 3 yıl hapis cezasıyla yargılananların adli kontrol sisteminden yararlanıp tutuksuz yargılanmasına ilişkin hüküm değiştirildi. Cezada üst sınır kaldırıldı. Bu değişiklik Meclis&[#]8217;ten geçerse, tutuklu vekillerin serbest bırakılmasını sağlayacak hukuki altyapı sağlanmış olacak.

Editör: Pusula Gazetesi