Kilimli Beldesi&[#]8217;nden kanalizasyon projesinin startı verildi. Dün Kilimli Belediyesi tarafından, kanalizasyon şantiyesinde, kanalizasyon projesinin belde halkına hayırlı olması adına kurban kesimi gerçekleştirildi.

Açılışa Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, çok sayıda partili, belediye çalışanı ve şantiye çalışanı katıldı.

Bu çalışmaların bir başlangıç olduğunu ve Kilimli&[#]8217;de ham alt yapı hemde üst yapı çalışmalarıyla daha da gelişeceğini ifade eden Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, çalışmalar sırasında vatandaşın hoşgörülü olmasını istedi.

Açılış konuşması yapan Başkan Seçkin Özdemir, &[#]8220;Öncelikle tüm kilimli halkı için, şehrimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Çok önemli bir atılımdır. Yıllarca yapılmayan alt yapı sorununu bizim zamanımızda çözmeyi Cenab-ı Allah bize nasip etti. 70 kilometrenin üstündeki bir kanalizasyon hattından bahsediyoruz ki gerçekten çok büyük bir yatırımdır. Alt yapısı olmayan hiçbir kentin üst yapısı da olmayacaktır. Sıhhi değildir, medeni değildir, şehircilik ve kentsel anlamda en büyük yatırımlardan bir tanesidir.

PROJE 2 YILDA TAMAMLANACAK

Özellikle kaza bela olmasın, işlerimiz rast gitsin, burada çalışan işçilerimizin burnu bile kanamamasını diliyoruz. Bizim dini inancımızdır, kurban keserek hayırlı işlerimize başladık. Bu bizler için çok büyük hayırlı bir iştir. Özellikle bu işlere başlamadan önce Karadon&[#]8217;da şu anda fosseptik çalışmamız başladı. Kilimli sahil kesiminde bulunan yelken kulübü mevkiinden 400&[#]8217;lük borularla şu anda ki boru kanalizasyon hattımızın döşenmesine de bugün itibariyle start aldı.

Allah kaza bela vermeden de inşallah 2 sene sürecek olan bu çalışmalarımızın hayırlısıyla tamamlanmasını diliyorum. Bu kanallar açılırken kışın çamur yazın da toz olacak. Zahmeti, sıkıntısı olacak ama bu hizmetler bizden önce yapılmadığından dolayı bizler yapıyoruz. Vatandaşlarımızın hoşgörüsüne sığınıyoruz. Vatandaşlar bu hizmetin ne kadar önemli olduğunum bilincindedirler. İnşallah her ne pahasına olursa olsun başladığımız bu alt yapı çalışmalarını ileriki dönemlerde doğalgaz, ondan sonraki zamanlarda da inşallah su boru hatlarını değiştirerek komple yenileyeceğiz. Kilimli&[#]8217;yi yeniden imar edeceğiz. Bu çalışmaların yüzde 50&[#]8217;si hibe olarak devletimiz tarafından karşılanmıştır. Diğer kısmı da belediyemiz tarafından 15 yıllık kredilendirilerek İller Bankası&[#]8217;ndan alınmıştır. Sırf bunun ödeneğinin bile çıkması, ihalenin yapılması bile çok büyük bir başarıdır&[#]8221; dedi.

UÇAR: ÇALIŞMALARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Kanalizasyon projesi olmak üzere beldede yapılan tüm çalışmaların hayırlı olmasını dileyen ve Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir&[#]8217;i başarılarından dolayı tebrik eden Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ise: &[#]8220;Şimdi Kilimli beldemizin değil tüm Zonguldak&[#]8217;ın en önemli sorunlarından bir tanesi alt yapı ve kanalizasyon sorunudur. Bununla ilgili tüm belediyelerimiz bu hizmete ağırlık vermiş durumda. Kilimli beldemizde başlayan bu projenin vatandaşlarımıza en sağlıklı şekilde, onları hiç rahatsız etmeden bu hizmeti getirebilmektir. Zaten bu hizmeti getirmek belediyelerimizin asli görevidir. Tabi bu hizmeti getirirken de ifade ettiğim gibi onları rahatsız etmeden hızlı ve ivedi bir şekilde bu projeyi hayata geçirmektir. Bunun üzerinde duracağız ve bunu takip edeceğiz. Tabii belediye başkanımız üzerine düşen tüm yükümlülükleri elbette yerine getirecek. Kazılan yerlerin hemen kapatılması, asfaltlanması, vatandaşımızın rahat bir şekilde ulaşımını sağlaması konusunda özel bir hassasiyet gösterecek. Malum biliyorsunuz Zonguldak şehir merkezinde yaşanan bir süreç var. Burada vatandaşlarımız gerçekten çok mağdur edildi, zor durumda kaldı. Ne belediyemiz ne de yüklenici firma bu konuya karşı duyarlı olmadı, hassasiyette göstermedi. İşte bunları da dikkate alarak bu ve buna benzer sorunların Kilimli&[#]8217;de yaşanmaması için önceden tedbir almak gerekiyor&[#]8221; diye konuştu.

KARADUMAN: ÖZDEMİR&[#]8217;İN BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM

Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada her türlü desteği vermeye devam edeceklerini dile getiren Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, konuşmasında şunları söyledi: &[#]8220;Kilimli Belediyesi&[#]8217;ne bu öncülüğü yaptığı için öncelikle Sayın Başkanımıza ve personeline hepsine teşekkür ediyorum. Kanalizasyon gerçekten yaşadığımız şehrin, beldenin çok önemli bir unsurdur. Bunu gecikmiş olarak biz tanımlıyoruz. Deniz kenarında yaşayıp da denize girmekte tereddüt eden bir şehir olmadığını da düşünüyoruz. İnşallah bugün burada bunun stardı verilmiş oldu. Hem denizimizin temizliği hem de vatandaşlarımızın bu alt yapı çalışmalarını kullanması hizmet noktasında bizim için sevindiricidir. Belediye Başkanımız olsun, teşkilatlarımız olsun hizmet noktasında hem belediyelerimize hem de vatandaşlarımıza ne gerekiyorsa elimizden geldiği kadar tüm gücümüzü vererek hayata geçirmeye çalışıyoruz. Hem alt yapı çalışmaları devam ederken hem üst yapı çalışmaları da devam etmesini gerçekten tebrik etmek gerektiğini düşünüyorum. Bu çalışmalarının başarılarını ve devamını diliyorum.

UÇAR: HİZMETLERİ GÖRDÜKÇE MUTLU OLUYORUZ

Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, açılışın ardından yapımına başlanan kapalı pazaryerinde incelemelerde bulundu.

Kapalı pazaryeri ile ilgili bilgiler veren Başkan Seçkin Özdemir&[#]8217;in ardından konuşma yapan Başkan Hamdi Uçar: &[#]8220;Bu tip hizmetleri görmek bizleri mutlu ediyor. Şu anda içinde bulunduğumuz bu proje gerçekten kilimli beldemizin çehresini değiştirecek projelerden bir tanesidir.

Başlamak bitirmenin yarısıdır derler. Bu başladı ve inşallah kısa süre içerisinde de bitecek. Bu gayretli çalışmalarından dolayı kendisini kutluyoruz, tebrik ediyoruz&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi