AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, kendisini ziyaret eden Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun ile Alaplı Halk Otobüsleri şoförlerinin sorunlarını dinledi ve bu sorunların çözümü içinde Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın&[#]8217;la görüştürdü. Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, K-1 ve K-3 yetki belgelerinin alınmasında, kamyoncu şoför esnafının alım gücü olmadığından şartlarını yerine getiremediklerini ve bunun da, şoför esnafını mağdur ettiğini belirtti. Coşkun, &[#]8220;Karayolları taşıma kanununun 20-22 maddelerinin de devir alınan yetki belgeleri azami şartları 1 yıl içinde tamamlamak zorundadır. K-1 yetki belgesi alan gerçek kişiler 1 yıl içinde istihap haddelerini 25 tona yükseltmek zorundadır. K-3 yetki belgesi alan ise istihap haddini 1 yıl içinde 30 tona tamamlamak zorundadır, oysa günümüzün ekonomik şartları göz önünde olan kamyoncu şoför esnafının alım gücü olmadığından şartları yerine getirememektedir ve trafiğe çıkamadığı halde bu araçların vergileri plaka bandrolleri, bağ-kur ve SSK çalışmakta olup bu da ayrı bir mağduriyet yaratacaktır. 20-22 maddede 2005-2012 tarihleri arasında çeşitli nedenlerden ötürü K belgelerini devir alanlardan 1 defaya mahsus istihap haddi aranmaması aksi takdirde yurdumuzun tamamında olduğu gibi, ilimizde de çok büyük bir sosyal sıkıntı ortaya çıkacaktır. Yüzlerce nakliyeci bu mesleği zorunlu olarak bırakacak, evine ekmek ve aş getiremeyecek, işsizlik ordularına yerine yenileri eklenecektir. Bu sorun bakanlığımızın ve devletimizin öncelikli görevleri arasında olduğundan, şoför esnafımızın bu mağduriyetinin giderilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve gereğinin yapılmasını istiyoruz&[#]8221; dedi.
Alaplı Halk Otobüsleri şoförleri de, 2006 yılından itibaren Alaplı Belediyesi&[#]8217;ne belli bir bedel ödeyerek, belediye halk otobüsü olarak halka hizmet verdiklerini, dile getirerek, &[#]8220;Ulaştırma Bakanlığının yeni yönetmeliğine göre belediye sınırları dışına halk otobüsü olarak hizmet vermemiz yasaklandı. Bize deniliyor ki, &[#]8216;halk tipi araçlarınızı satacaksınız&[#]8217;, &[#]8216;D-4 belgesi alarak özel yolcu tipi otobüslerinizle taşımacılık yapacaksınız&[#]8217; İşte böyle bir durum zaten ekonomik sıkıntılar içinde olan bizleri daha da sıkıntıya sokuyor, bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz&[#]8221; diye konuştular.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun ile Alaplı Halk Otobüsleri şoförlerinin dile getirdiği bu sorunları çok yakından bildiklerini, bu sorundan Kilimli, Kozlu, Ormanlı, Kandilli ve Göççeler beldelerindeki şoför esnafının da mağdur olduklarını anlatarak çözüm getirilmesi için de, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın&[#]8217;a bunları sorunları aktardığını dile getirdi. Müsteşar Yardımcısı Aydın&[#]8217;ın, konuyu yakından bildiğini ve bu şoför esnafının sorunlarının giderilmesi yönünde köklü çalışmalar yapacaklarını, dile getirdiğini söyledi. Ulupınar, &[#]8220;Bu şoför esnafımızın yaşadığı sorunların 19 ilde yaşandığını biliyoruz. Elbette, hükümet olarak tüm esnaf kesimlerimizde olduğu gibi şoför esnafımızı da mağdur etmeyeceğiz. Onların sorunlarının giderilmesi konusunda elimizden gelen çabayı göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi