Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, basın camiasının tüm mensuplarının görevlerini yerine getirirken en büyük yardımcılarının özgür çalışma olanakları olacağını bildirdi.
Özer, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye´de ve dünyada basın mensuplarının en temel haklarından biri olan haber alma özgürlüğü için fedakarca bir gayretin içerisinde olduklarını belirtti.
Her türlü şartta üstün bir görev bilinci ve anlayışıyla çalışan basın mensuplarının yaptıkları çalışmalarla vatandaşların tüm gelişmelerden anında haberdar olmasını sağladıklarını anlatan Özer, şunları kaydetti:
´´Basın çalışanlarının ortaya çıkardıkları haber ve bilgilendirmeler, ulusal ve küresel çapta bir aydınlanmanın yanı sıra ilerlemeyi beraberinde getirmektedir. Basın camiasının tüm mensuplarının görevlerini yerine getirirken en büyük yardımcıları, özgür çalışma olanakları olacaktır. Özel hayata ve bireysel haklara saygı çerçevesinde basın çalışanlarına sağlanacak özgür ortam, onların haber üretme başarısı artıran en önemli etmenlerden bir tanesidir. Ayrıca bu özgürlükler, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin de en büyük göstergelerinden bir tanesi durumundadır. Her geçen gün özgürlükler ve demokratik haklar konusunda önemli adımlar atan ülkemizde, basın çalışanlarının her türlü sansürün ve engellemenin uzağında çalışma sürdürebilmektedir. Yasal zeminlerde birçok farklı fikri savunan gazeteci ve basın mensubunun mevcudiyeti ülkemiz ve milletimiz adına sevindirici bir gelişmedir. Başta yerel basın mensuplarımız olmak üzere basın camiasının tüm değerli çalışanlarının 3 Mayıs Dünya Basın Özgülüğü Günü´nü kutluyorum.´´
Editör: Pusula Gazetesi